4
Evrokup

FOTO: STARSPORT

ŽESTOK ODGOVOR NAVIJAČA: Pristalice Zvezde iz Limoža poslale jaku poruku Nikoli Kaliniću vezanu za Kosmet (FOTO)

Objavljeno: 29.01.19 u 23:13

U jednom od poslednjih intervjua košarkaški reprezentativac govorio je i o stavovima koji se ne tiču njegove profesije.

Nikola Kalinić je otvoreno pričao o političkoj situaciji u Srbiji, dešavanjima sa Kosovom i Metohijom, a kao reakciju izazvao je podeljena mišljenja javnosti.

Čini se da je ipak dominantniji broj onih koji nisu saglasni sa rečima košarkaša, posebno u odeljku intervjua koji se tiče Kosmeta, čega je svestan bio Kalinić pošto je i pomenuo da će ga zbog navedenih reči ‘mnogi zamrzeti’. U razgovoru za Blic je košarkaš Fenerbahčea rekao da bi to trebalo konačno neko da kaže javno, i rešio da taj neko bude on, pa iz Turske poručio:

– Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje. Kosovski boj je bio pre 600 i više godina, a već dosta decenija to nije ‘naša’ teritorija, neka me isprave stariji i pametniji ako grešim, rekao je za Blic Kalinić.

U Ustavu Republike Srbije jasno stoji da je pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, te nije potrebno biti ni pametniji, ni stariji od košarkaša Fenerbahčea da bi bilo jasno da je činjenično stanje suprotno od onoga što je Kalinić naveo. Poruku za Nikolu Kalinića imali su i navijači Crvene zvezde večeras u Francuskoj, oni su iskoristili jednu od izjava političara Ivice Dačića za transparente koje su istakli u Limožu.

Tadašnji zamenik premijera Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je sa francuskim ministrom za migracije Erikom Besonom obilazio Kalemegdansku tvrđavu zbog posete Spomenika zahvalnosti Francuskoj, prilikom čega mu je dao prilično slikovito objašnjenje o tvrđavi. Deo tadašnjih Dačićevih reči su upotrebili i crveno-beli te je na transparentima pisalo: ‘Kale, brdo, tu su bili Turci… Sikter bre Kaliniću‘.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Da li ste videli transparent u Limožu?

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

4 Komentara

  1. I na tarabu moze da pise p sto bi rekli stariji… E a ti uzmi pa guraj… e tako vazi i za nas Ustav, svasta pise tamo ali nije jbg…

    0
    0
    Odgovori
  2. Cim neko kaze ono sto niko nece da kaze a znamo svi da je tako,odmah je ozdajnik,znaci moramo svi da mislimo isto,tuzno u sta smo se pretvorili,ali izVucicemo se

    0
    0
    Odgovori
  3. Ovi navijaci tako zvane mudonje bi prve iskopali rupu i sakrili se u tu istu kada bi doslo do rata.
    Pupu daleko bilo!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter