0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

TOMIĆ PRED LIMOŽ: Zavisimo i od drugih – naše je da pobedimo, pa ćemo videti

Objavljeno: 28.01.19 u 14:52

Košarkaši Crvene zvezde otputovali u Francusku na utakmicu 5. kola grupe G sa Limožom.

Crveno-beli su u ranim jutarnjim časovima krenuli put Pariza, odakle će nakon četvoročasovne vožnje autobusom stići u Limož.

U prvoj utakmici u Beogradu, crveno-beli su pobedili 83:71 i ovaj meč dočekuju na trećem mestu na tabeli sa skorom 1-3, dok je Limož poslednji na tabeli grupe G sa skorom 0-4.

– Jako nam je značajno da dobro odigramo ovu utakmicu, moramo da budemo maksimalno spremni, iako je situacija sada 50-50, jer zavisimo i od drugih rezultata u grupi. Zato naš deo moramo da odradimo do kraja u naredne dve utakmice i dođemo do pobeda, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno. Očekuje nas ekipa Limoža koja će biti vrlo motivisana jer žele prvu pobedu u grupi, do koje su mogli da stignu i u dve vrlo neizvesne utakmice sa Unikahom. Fizički izuzetno snažna, visoka ekipa, koja ima svoj kvalitet. Ni u ovom meču neće biti Branka Lazića koji se postepeno oporavlja od povrede mišića, istakao je trener crveno-belih, Milan Tomić.

FOTO: STARSPORT

Košarkaš kluba sa Malog Kalemgdana Ognjen Dobrić veruje u dobar rezultat.

– Očekujem da odigramo bolje nego u Zagrebu, moraćemo čvršće i sa više energije. Sada znamo ekipu Limoža, videli smo u pripremi ove utakmice, ne računajući naš meč na startu tamičenja, da su odigrali dve potpuno izjednačene i neizvesne utakmice sa Unikahom, što takođe govori o njihovom kvalitetu. Fizički su snažni, imaju dobre skakače, dobra šuterska ekipa protiv koje ćemo morati da odigramo dobro kako bi došli do pobede, koja bi mogla da nas ostavi u trci za plasman u narednu fazu. Svesni smo da ne zavisi sve od nas, ali želimo naš deo posla do kraja da uradimo kako treba, pa ćemo videti, rekao je Dobrić.

FOTO: STARSPORT

Crveno-beli će trenirati dva puta u Limožu u koji stižu nakon dužeg puta u ranim popodnevnim časovima, a u Francuskoj će po prvi put ove sezone igrati u plavoj garnituri dresova.Trenutno najbolji strelac domaćina je Aksel Buteil sa skoro 13 poena po utakmici, a francuska ekipa je trenuto treća najbolja u šutu za tri poena i procentu ubačenih trojki u takmičenju (skoro 42 posto).

Utakmica u dvorani u Francuskoj igra se u utorak od 21 sat. U poslednjem kolu takmičenja u grupi, Crvena zvezda naredne srede dočekuje Unikahu, koja će u sredu od 20.45 igrati pred svojim navijačima igrati utakmicu protiv Valensije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter