0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Zadar/Zvonko Kucelin

ABA LIGA: Krka upisala prvu pobedu u gostima i nastavila borbu za opstanak (VIDEO)

Objavljeno: 27.01.19 u 21:36

Samo jedna utakmica bila je na programu za večeras, kada je u pitanju ABA liga.

Ona je okončana pobedom Krke rezultatom 72:64 (17:12, 22:14, 14:18, 19:20) na gostovanju Zadru.

Slovenački sastav je tek u 17. kolu uspeo da zabeleži prvi ‘brejk’. Ekipa Simona Petrova odlično je odigrala prvo poluvreme i upravo je to bio razlog ove pobede. Uspeli su kopšarkaši Zadra da razliku stečenu nakon prva dva perioda meča održe do kraja i trijumfuju.

Zadrani su u poslednjem periodu bili veoma blizu preokreta, ali im to nije pošlo za rukom. Minut pre kraja utakmica razlika je iznosila tri poena (59:62), ali su se trojkom Dominika Mavre gosti odbranili.

FOTO: Zadar/Zvonko Kucelin

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je upravo Mavra koji je nanizao 18 poena, a uz to sakupio i šest dodavanja, a pratio ga je Jure Balažic sa 11 poena. Na drugoj strani Litl je ubacio 13 poena, dok su po tri manje postgigli Vuković i Bašić.

(VIDEO:YouTube/ABA liga j.t.d.)

U narednom kolu Zadar gostuje Megi, dok će Krka na svom terenu dočekati FMP. Do okončanaj aktuelnog kola ostalo je da se odigraju utakmice u Baru, gde Mornar dočekuje Cibornu i u Ljubljani, gde Olimpija dočekuje podgoričku Budućnost.

ABA liga, 17. kolo

Subota

Cedevita – Crvena zvezda 84:68
Partizan – Mega Bemaks 98:86
FMP – Igokea 87:78

Nedelja

Zadar – Krka 64:72

Ponedeljak

18.00 Mornar – Cibona
21.00 Olimpija – Budućnost

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter