0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cedevita / Marin Susic

ABA LIGA: Prvi Zvezdin poraz u sezoni, Cedevita ‘demolirala’ crveno-bele u Zagrebu!

Objavljeno: 26.01.19 u 18:40

Došlo je vreme da posle 16 vezanih pobeda crveno-beli osete ‘gorčinu poraza’ u ABA ligi.

Derbi utakmica otvorila je 17. kolo regionalnog košarkaškog takmičenja.

Košarkaši Cedevite rezultatom 84:68 savladali su crveno-bele u ‘Domu sportova’. Ova pobeda ima veliki značaj za ekipu Slavena Rimca, pogotovo nakon poraza prošle sedmice od Budućnosti. Naime, Cedevita deli drugu poziciju sa Zagrepčanima, ali je bolji međusobni skor presudio da i dalje ostanu na drugom mestu. Kako kao veliki favorit Budućnost gostuje Olimpiji, druga pozicijia je Cedeviti bila ugrožena, što može biti prsudno kada dođu plej-of mečevi.

FOTO: Cedevita / Marin Susic

Tokom današnje utakmice crveno-beli su dostojan rival bili samo tokom prve četvrtina, kada je rezultat bio na ‘klackalici’, a sve što se kasnije dešavalo bilo je daleko od igre koju su u ranijim mečevima prikazivali izabranici Milana Tomića. Poenima Berona i Dobrića otvorena je utakmica, a crveno-beli su vođstvo uspeli da održe do sredine prvog perioda, kad su poenima Simanić i Odža stigli u jednom trenutku i do ‘plus pet’. Do prednosti ekipa Cedevite dolazi na 26 sekundi pre kraja prve četvrtine poenima Džejkoba Pulena, a na odmor se otišlo sa 21:20.

Druga četrtina aspolutno je pripala domaćim igračima. Sredinom tog dela igre poenima Ramljaka, izabranica trenera Rimca stižu do prve osetnije prednosti od sedam poena. Odžo je to uspeo da smanji pogotkom za dva, ali nedugo zatim Kobs goste vodi na ‘plus deset’, te prvu dvocifrenu razliku. Dušan Ristić je u ovom periodu bio jedini raspoložemn igrač kod Zvezde, dok su sa druge strane poene nizali Stipanović, Murić i Kobs, a na veliki odmor se otišlo sa 49:33.

FOTO: Cedevita / Marin Susic

Filip Krušlin trojkom otvara treći period, a Stipanović pogotkom za dva vodi domaće na ‘plus dvadesetjedan’. I dalje je za goste samo Ristić pogađao, koji je na ovom meču na dobar način iskoristio minute. Krušlin je bio veoma raspoložen u trećoj četvrtini pa sredinom tog dela pravi seriju od pet poena, dok Džo Regland prve poene na ovom meču postiže krajem treće deonice koja je završena rezultatom 70:45.

Katić poenima na startu poslednje deonice vodi domaću ekipu do 27 poena razlike, dok je na to odgovorio trojkom Marko Kešelj. Crveno-beli su useli da polako tope prednost i ublaže koliko je to bilo moguće ovaj poraz. Velike zasluge za tako nešto imao je trojkom Ognjen Dobrić, dok je nakon njega isto učinio i Davidovac, pa opet Dobrić. Sa druge strane Kobs je pogađao i tako ‘overio’ pobedu Zagrepčana, koja nije bila toliko ubedljiva kako je u jednom momentu delovalo.

FOTO: Cedevita / Marin Susic

U sastavu Cedevite najbolji je bio Pulen sa 15 poena, dok su ga pratili Kobs sa 14, te Krušlin sa 13 i sa po 12 Stipanović i Kuk. Na drugoj strani Ognjen Dobrić je nanizao 17 te nagovestio da se vraća u pravu formu, odličan je bio i Dušan Ristić sa 12 poena, dok je Odžo imao 10.

FOTO: Cedevita/Marin Susic

U narednom kolu Crvena zvezda će dočekati Olimpiju, dok Cedevita gostuje Igokei. Ekipa Milana Tomića pre toga imaće i važan duel u Evrokupu protiv Limoža u Francuskoj.

ABA liga, 17. kolo

Subota

Cedevita – Crvena zvezda
19.00 Partizan – Mega
21.00 FMP – Igokea

Nedelja
19.00 Zadar – Krka
18.00 Mornar – Cibona

Ponedeljak
21.00 Olimpija – Budućnost

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter