0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

TOMIĆ PRED VALENSIJU: Nadam se punim tribinama

Objavljeno: 22.01.19 u 16:04

U sredu od 19 časova u Beogradu Crvena zvezda i Valensija će odigrati meč 4. kola G grupe Evrokupa.

Crveno-belima je potrebna pobeda ukoliko žele da se domognu borbe za nastavak takmičenja i plasmana u četvrtfinale.

Trener Milan Tomić neće moći da računa na Branka Lazića u meču koji bismo mogli da okarakterišemo kao revanš nakon što je Valensija pre nedelju dana slavila 92:76.

Tomić je istakao da njegova ekipa ide korak po korak:

– Još pre nekoliko dana najavio sam da idemo korak po korak, i da bi bio prezadovoljan i pobedom od jednog poena razlike nad ekipom Valensije. Španski tim, u to smo se još jednom uverili i u prvoj utakmici, je grupa košarkaša evroligaškog kvaliteta, koja kažnjava svaki „prazan hod“ u igri, poput onog od par minuta u trećoj četvrtini u Valensiji. Zato ću morati da se ponovim i pred naš meč u Beogradu – samo čvrsta, angažovana igra, bez ikakvih padova koncentracije može da nam donese rezultat. Dodatni impuls i energija svakako bi bile pune tribine, jer svaki put kada smo igrali u punoj dvorani pred našim navijačima, ekipa je reagovala sa dodatnom energijom na parketu. Moramo da budemo mudri, da ispravim neke greške iz prve utakmice i dođemo do pobede, koja bi nam omogućila da nastavimo da se borimo u grupi i zavisimo od naše igre i naših rezultata.

Na Tomićeve reči se nadovezao i Ognjen Dobrić:

– Očekuje nas novi duel sa Valensijom, izvanrednom ekipom, koja ima evroligaški kvalitet. Odigrali su pre 7 dana odličnu utakmicu u napadu, jer nismo uradili ono na čemu na čemu trener insistira , a to je čvrsta igra u odbrani, agresivnost, i bez padova koncentracije. Ovako dobra ekipa sa kojom igramo, znala je to da kazni u Španiji, čak i nerealno velikom razlikom. Nas zanima samo pobeda, poenom ili dva, nije važno. Ono što jeste važno je da naši navijači prepoznaju da je ovo izuzetno bitna utakmica za nas. Kada igrate pred punim tribinama u dvorani „Aleksandar Nikolić“ mnogo znači, a mnogo utiče i na rivala. Zato pozivam naše navijače da dođu i pomognu nam da dođemo do važne pobede, koja nas dovodi u poziciju da sami zavisimo od svojih rezultata. Idemo korak po korak, prvi i najvažniji je utakmica sa Valensijom

Karte za ovaj duel puštene su u prodaju još prethodnog četvrtka, a Crvena zvezda je pozvala navijače da dođu ranije u dvoranu (kapije se otvaraju u 16.30 ćasova) zbog novih procedura oko registracije karata, ali i detaljnih pretresa na ulasku u dvoranu „Aleksandar Nikolić“.

Na tabeli grupe G, Valensija vodi sa skorom 3-0, Unikaha je druga sa skorom 2-1, Crvena zvezda je treća sa 1-2, dok Limož ima 0-3.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter