0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Produžetak u Viljnusu, Stefan Peno jedan od junaka Albe! Šta ovo znači za Partizan? (VIDEO)

Objavljeno: 16.01.19 u 19:57

U veoma neizvesnom meču u Viljnusu, tesnu pobedu ipak je na kraju odnela Alba nad Ritasom i to posle produžetka.

Crno-beli su u prva dva kola izgubili od Ritasa, pa tukli Albu i sinoć izgubili meč u ‘Pioniru’ od Monaka, pa ih je veoma zanimao ishod duela u Viljnusu, koji je do samog kraja bio dramatičan.

Gotovo čitav tok meča je bio neizvestan, i uglavnom se igralo ‘koš za koš’, sve do poslednje četvrtine i oko pet minuta pre kraja, kada je Ritas napravio seriju od 7:0 i stekao sedam poena prednosti.

Međutim, berlinski tim je brzo odgovorio i stigao munjevito do novog egala, međutim, u poslednja dva minuta uvek je domaći tim imao koš prednosti. Uglavnom se tada išlo na Arsioma Parahuskog, koji je na ovom meču dominirao pod obručima.

Gosti su imali čak četiri napada za izjednačenje ili vođstvo. Treći je odbranjen blokadom Parahuskog, ali je u četvrtom Gifaj pogodio veoma težak šut preko ruke i samo 3,6 sekunde pre kraja doneo poravnanje na 76:76. Hisaj je na drugoj strani zakasnio sa šutem i otišlo se u produžetak.

U njemu je maestralno odigrao srpski reprezentativac Stefan Peno, koji je postigao četiri od uvodnih šest poena Albe, a ukupno šest u dodatnih pet minuta i bio je ključan ‘tas na vagi’ ove izuzetno neizvesne utakmice.

Alba je na kraju produžetak dobila sa čak 15:7, a ukupno rezultatom 94:86. Najefikasniji je bio Gidreaitis sa 23 poena, ali su poeni Stefana Pena bili ključni u produžetku, u kom je postigao šest od svojih 10 na ovom meču. Luk Sikma je imao 19.

U taboru Ritasa, najviše su se istakli Denis Sili i Arsiom Parahuski sa po 16 poena.

Ova dva tima će se naredne nedelje sastati u revanšu u Berlinu, a iako je još uvek rano govoriti o kalkulacijama, ovakav ishod i može, a i ne mora da odgovara Partizanu.

Naime, crno-beli bi definitivno morali da ‘vrate brejk’ naredne nedelje u Monaku, a onda u 5. kolu u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ nadoknade protiv Ritasa minus šest iz Viljnusa, čime bi preokrenuli situaciju u grupi E u svoju korist.

Evrokup, 3. kolo:

Grupa E

Partizan – Monako 68:72

Ritas – Alba 86:94 (posle produžetka)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter