0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

GOGA BITADZE: Došao sam kao bucko iz Gruzije, a onda su u Megi od mene napravili ovo što sam sada

Objavljeno: 15.01.19 u 20:52

Na četiri meča, koliko je do sada odigrao u Evroligi gruzijski centar pokazao je da je već sada spreman za elitno evropsko takmičenje.

Od momenta kada je iz redova Mege prešao u podgoričku Budućnost, Goga Bitdaze opravdao je uloženo poverenja šampiona ABA lige.

On je u intervjuu za zvanični sajt Evrolige govorio o brojnim temama koje se tiču kako Budućnosti, tako i njegove celokupne karijere.

– Iskreno, nisam očekivao ovakav početak. Sve što očekujem je da se nakon svakog meča pogledam u ogledalo i kažem da sam dao sve od sebe, počeo je Bitadze, pa nastavio o pobedi njegovog tima nad Darušafakom u minulom kolu:

– Bilo je sjajno iskustvo igrati pred našom publikom, jedva sam čekao da zaigram u ‘Morači’. Dali su nam energiju, sjajan je osjećaj pobediti u takvoj atmosferi.

FOTO: KK FMP

Promena kluba u sred sezona, po mišljenju mladog centra dobro je prošla.

– Dobro sam se uklopio, zahvaljujući saigračima. Budućnost je dobra ekipa, šampion ABA lige. Međutim, u početku, prvih nekoliko dana nije bilo lako. I sada se navikavam, ali saigrači i treneri mi pomažu. Mislim samo o košarci, to je moj posao, fokusiran sam na to.

Zajedno sa njim u crnogorsku prestonicu stigao je i dvostruki osvajač NBA prstena Noris Kol.

Noris je dvostruki NBA šampion, valjda je to dovoljno reći o njemu. Ima veliko iskustvo, sjajan je momak i saigrač. Za mene je veoma dobro što igram sa takvim igračem, od koga sam već dosta naučio. On je vrhunski plej, mnogo priča, veoma je glasan i želi da pomogne svima. Pokazao je već šta može, a ja mislim da može i još više, kazao je on.

Gruzijac je kao šesnaestogodišnjak stigao u Megu i od samog starta pokazao kvalitet, a nakon jedne seniorske sezone došlo je vreme za rastanak.

– Bilo mi je teško prvih nekoliko meseci, bio sam frustriran što sam daleko od porodice i prijatelja, ali imao sam dosta vremena da razmislim o stvarima i zaključio sam da nešto moraš da žrtvuješ da bi uradio nešto veliko, a onda i više od toga. Mega je sa mnom uradila fantastičan posao. Došao sam iz Gruzije kao bucko koji ne zna da igra u reketu, samo sam šutirao trojke. Ne samo što su me naučili mnogim košarkaškim stvarima, pomogli su mi u životnom smislu. U Megi sam odrastao. Došao sam kao klinac, a otišao možda ne kao odrastao čovek, ali svakako kao muškarac.

FOTO: Mega Bemax / Ivica Veselinov

U narednom kolu Evrolige, u ‘Morači’ će gostovati šampion Evrope, madridski Real.

– To će biti luda utakmica. Moramo da budemo mirni. Znamo ko je Real, ali u atmosferi kakva je u Podgorici sve je moguće. Biće ludo navijanje. Moji saigrači su pobeđivali CSKA, Baskoniju i Barselonu… To će za mene biti ogromno iskustvo. Prošle godine u Beogradu sam gledao fajnl-for, sada imam šansu da igram protiv Reala. Moram da je iskoristim, poručio je Bitadze.

Utakmica između Budućnmosti i Reala igra se u petak od 19 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter