1
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

NBA: Rekord sezone fenomenalnog Nikole Jokića – Srbin ‘demolirao’ Portland i jednim potezom oduševio navijače (VIDEO)

Objavljeno: 14.01.19 u 09:14

Srpski košarkaš odigrao je još jednu odličnu partiju.

Njegov Denver je u ‘Pepsu Centru’ savladao ekipu Portlanda, a nekadašnji igrač Mege bio je najbolji pojedinac na parketu.

Čitavom dvoranom sinoć se orilo ‘MVP, MVP’, a kako i ne bi, kada je Jokiću za rukom polazilo sve što je želeo. Po ko zna koji put ove sezone on je vodio svoje saigrače do nove pobede rezultatom 116:113. Sam Jokić ubacio je nešto više od trećine poena, nanizao ih je 40, uz šut iz igre 15 od 23 i šut za tri četiri od sedam. Sve je ovo momak iz Sombora uspeo da uradi za 37 minuta na parketu, a Jusuf Nurkić i ostali čuvari nisu imali rešenja za njega, jer pogađao sa skoro svih pozicija.

(VIDEO:YouTube/FreDawkins)

Prethodnih sedmica trener Nagetsa Majkl Maloun imao je brojnih problema da ‘skocka’ ekipu zbog povreda, ali se to nije osetilo, a njegovi igrači za dvanaestom vezanom pobedom kod kuće ostaju lideri na Zapadu. Od samog početka meča viđeno je dosta uzbuđenja. Sa šest vezanih poena Jokić je otvorio ovu utakmicu, brzo je naterao Nurkića da sakupi dva faula, a onda je njga zamenio Aminu, koji je imao velike probleme sa Srbinom. Nakon nešto lošije druge četvrtine, u trećoj je Denver ponovo bio na visokom nivou i tvrdom odbranom stigao do prednosti od pet poena. Nakon toga serijm od 11:0 Trejlbleejzersi stižu do vođstva, ali Moris vraća Denver u život. Ulogu lidera ua završnici ponovo je preuzeo Srbin i postigavši devet od poslednjih 13 poena svoje ekipe vodio je do nove pobede.

U domaćem sastavu Mari je imao 24 poena, Bizli je ubacio 13, a Milsap 11, kod gostiju Lilard je postigao 26, Mekolum 18, a Nurkić 12. Jedan od najlepših momenata na ovoj utakmici bio je kada su Nikola Jokić i Mejson Plamli odigrali dupli ‘pik’n’rol’, nakon čega je Srbin uzeo loptu i alej-ap dodavanjem uposlio saigrača koji je poentirao.

(VIDEO:YouTibe/Denver Nuggats)

Pored Jokić i devetnaestogodišnji Luka Dončić nastavio je sa sjajnim partijama. Momak kog mnogi vide kao rukija sezone uspeo je da na četvrtoj vezanoj utakmici ubaci više od 25 poena, te je tako postao prvi novajlija kojem je to uspelo još od Stefan Karija. Njegova ekipa ipak je poražena rezultatom 114:119 od Golden Stejta, a u ovom porazu Luka je ubacio 26 poena, uz šest skokova i pet dodavanja.

Dalas je uspeo da pruži veoma dobar otpor dvostrukom šampionu, ali to nije bilo dovoljno za nešto više. U prvom poluvremenu Kari i Durent bili su udarne igle Voriorsa postigavši 41 od 52 poena. Ekipa Dalasa imala je prednost od pet poena na četiri minuta do kraja utakmice, ali je Kari sa sedam vezanih poena rešio pitanje pobednika na ovom meču. On je noćas ubacio 11 trojki iz 19 pokušaja, a utakmicu je završio sa 48 poena na svom kontu, dok je Durant ubacio 28. U sastavu Dalasa Barns je ubacio 22, a Džordan 12.

(VIDEO:YouTube/FreDawkins)

Orlando je sinoć uspeo da iznenadi Hjuston i slavi rezutltatom 116:109, a sve usled preorketa serijom 14:4 u poslednja četiri minuta. Aron Gordon i Nikola Vučević sa po 22 poena predvodili su somaću ekipu, a Crnogorac je imoao i devet skokova i šest dodavanja,  Furnije je imao 19, a Ros 17 poena. Na drugoj strani ponovo je odličan sa 38 poena, 12 dodavanja i devet skokova bio Harden, a Rivers je imao 25 i Kapela 17.

(VIDEO:YouTube/FreDawkins)

Ekipa Milvokija bila je ubedljiva proitiv Atlante i slavila je sa 133:114, predvođena Janisom Adetokumbom koji je postigao 33 poena. Klivlend je iznenadio Lejkerse koji su bili lišeni za pomož povređenog Džejmsa, dok je nakon dva produžetka Toronto savladao Vizardse, a Niksi Filadelfiju, dok su Klipersi na svom terenu poraženi od Klivlenda.

NBA, rezultati
Njujork – Filadelfija 105:108
Vašington – Toronto 138:140 (dva produžetka)
Atlanta – Milvoki 114:133
Orlando – Hjuston 116:109
Dalas – Golden Stejt 114:119
Denver – Portland 116:113
LA Lejkers – Klivlend 95:101

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter