0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Partizan se uz ‘debelu kamatu’ osvetio Krki (VIDEO)

Objavljeno: 12.01.19 u 20:51

Košarkaši Partizana lako su savladali Krku u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ u 15. kolu ABA j.t.d. lige rezultatom 87:55.

Može se reći da je poraz Partizana od Krke u prvom delu sezone nagovestio otkaz Nenada Čanka (kasnije ga je uručio posle poraza od Zadra), ali je sada 11 utakmica kasnije na Jadranu sve bilo potpuno drugačije nego u Novom Mestu.

Izabranici Andree Trinkijerija ovog puta su od početka meča kontrolisali rivala i kretanje rezultata, koji kako je meč odmicao kraju, bio je sve veći u njihovu korist.

Tako je Partizan već posle prvih 10 minuta imao vođstvo od devet poena, a iako je u drugoj deonici bila i veća razlika, na odmor se otišlo takođe sa devet poena prednosti – 39:30.

Možda se može reći da je došlo do malog opuštanja i Slovenci su to iskoristili, ali već posle pauze im ‘nije bilo spasa’.

Crno-beli su igrali veoma raznovrsno u napadu i poena su prilično dobro rasporedili, pa je prvi dvocifreni igrač postao Markus Pejdž tek sredinom trećeg kvartala.

I odbrana je funkcionisala sjajno u tom periodu, pa je Krka ponovo svedena na 11 datih poena, što je domaćinu donelo maksimalnu zalihu od 20 poena.

Maksimalnih, ali samo u tom momentu, jer se igra gostiju u potpunosti raspala, a Partizan to iskoristio da dođe do najubedljivije pobede ove sezone. Na kraju je bilo 32 poena razlike za konačnih 87:55.

Najefikasniji igrač ovog susreta bio je Markus Pejdž sa 17 poena. Aleksej Nikolić je ubacio 15, Bandža Si 13, a Marko Pecarski 10 poena.

Jedini dvocifreni u gostujućem sastavu bio je Lapornik sa 13 koševa.

ABA j.t.d. liga, 15. kolo:

subota

Igokea – Crvena zvezda 77:79
Partizan – Krka 87:55

21.00 Cedevita – Cibona

nedelja

17.00 Olimpija – Mega
19.00 Mornar – Zadar

ponedeljak

18.00 FMP – Budućnost

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter