0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NAGRADE KSS: Aleksandra Crvendakić i Nikola Jokić ubedljivo najbolji

Objavljeno: 11.01.19 u 17:18

Na svečanom koktelu Košarkaškog saveza Srbije izabrani su najbolji u godini za nama.

Najviše glasova dobili su Aleksandra Crvendakić košarkašica mađarskog Šoprona i centar Denver Nagetsa Nikola Jokić.

Ubedljivo najviše glasova u konkurenciji dama imala je Aleksandra Crvendakić, čak 22. Na drugom mestu bila je Sonja Petrović sa devet, a zatim Ivana Raca sa tri i Jelena Milovanović sa jednim.

– Čast mi je i zadovoljstvo što sam dobila ovu nagradu. Individualne nagrade sam uvek gledala kao timske. U košarci uvek delimo lepe i one manje lepe trenutke. Zahvalna sam svim saigračicama, trenerima, ljudima koji su nas uvek podržavali, vama koji ste glasali za mene. I za kraj bi htela da se zahvalim porodici za neizmernu podršku i ljubavk oju mi pružaju. Svima želim srećne praznike i da budete uz nas, posebno na jako bitnom događaju koji će se održati u Srbiji, kazala je Aleksandra Crvendakić.

Velika razlika bila je i u muškom izboru, gde je Nikola Jokić dobio 28 glasova, a drugoplasirani Bogdan Bogdanović svega tri. Po dva su imali Miroslav Raduljica i Vasilije Micić.

– Dobar dan svima, žao mi je što nisam sa vama da lično primim nagradu. Mnogo godina sam trenirao za to, da budem proglašen za najboljeg igrača Srbije, košarkaške zemlje. Nadam se da ću pružati još bolje partije da to opravdam. Veliki pozdrav svima, vidimo se, kazao je u obraćanju preko video linka Nikola Jokić.

Priznanja su još dobile košarkašice Srbije do 20 godina zbog osvojenog srebra na Evropskom prvenstvu, kao i košarkaši do 18 godina za zlato na Evropskom prvenstvu, ali i reprezentacija u basketu 3×3 za zlato na Svetskom prvenstvu.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter