0
Evroliga

FOTO: KK Budućnost Voli

EVROLIGA: Makabi iznenadio CSKA, Džekson i Kol nosili Budućnost do pobede (VIDEO)

Objavljeno: 11.01.19 u 20:59

Ekipa CSKA iz Moskve nije uspela da opravda ulogu favorita, dok je Budućnost slavila na svom terenu.

Oni su na svom terenu poraženi od Makabija iz Tel Aviva rezultatom 76:93, a ‘plavi’ su sa 75:74 savladali Darušafaku.

Duplo kolo Evrolige donelo nam je dosta interesantnih duela, a jedan takav odigran je u ruskoj prestonici. Domaća ekipa bolje je ušla u ovu utakmicu i nakon deset odigranih minuta imala je na svom kontu prednost od 12 poena. Ipak, gosti su u drugom periodu ‘bude’ i dolaze do vođstva od dva poena i od tada je nisu ispuštali.

Poslednju četvrtinu oni su otvorili sa ‘plus četiri’, a do kraja ona je samo rasla do konačnih 17 poena prednosti za novu pobedu ‘ponosa Izraela’. U domaćem sastavu najraspoloženiji bili su De Kolo i Klajburn sa po 16 poena, dok je na drugoj strani Zosmas ubacio 15, a Obrajant poen manje.

Ovo je bila peta izgubljena utakmica CSKA u ovoj sezoni i oni se sada sa 13 pobeda nalaze na trećoj poziciji, dok je Makabi 11. sa sa sedam pobeda i 11 poraza.

Košarkaši Budućnosti su u derbiju začelja uspeli da savladaju tursku Darušafaku. Gosti koji su samo dva puta slavili ove sezone nisu mnogo čemu imali da se nadaju pred dolazak u crnogorsku prestonicu, ali do pobede su ipak mogli da stignu u finišu. Sjajno je ekipa Jasmina Repeše otvorila ovaj meč sa 6:0. Međutim i gosti se ubrzo bude pa stižu do preokreta i vođstva od tri poena razlike. Do kraja prvog dela bilo je nekoliko promene rezultata, ali se ovaj period završio sa 16:14 u korist ‘plavih’. Tako je ostalo i većim delom druge četvrtina, ali onda gosti serijom od 8:0 ba poluvreme odlaze sa ‘plues šest’.

Odmor je prijao domaćoj ekipi, koja je nošena podrškom sa tribina mnogo bolje igrala u nastavku. Edvin Džekson je predvodio ekipu Budućnosti, a treću i ključnu deonicu oni su uspeli da završe sa pet poena razlike. Tako je bilo i u četvrtom periodu, ali je Budućnost pri kraju mogla da ispusti trijumf. U poslednjim minutima meča gosti smanjuju prednost i dolaze do vođstva od pola koša, ali Noris Kol u samom finišu pogađa za dva i donosi trijumf.

U sastavu Budućnosti najviše poena ubacio je Edvin Džekson, 18, a poena manje imao je Noris Kol, dok su Koti Klark i Bitadze ubacili po 11. U gostujućem sastavu je Daglas ubacio 14, a Savas i Evans po 12.

Evroliga, 18. kolo

Četvrtak

Anadolu Efes – Himki 81:72
Fenerbahče – Žalgiris 78:61
Real Madrid – Olimpijakos 94:78

Petak

CSKA Moskva – Makabi Tel Aviv 76:93
Budućnost – Darušafaka 75:74
20.30 Baskonija – Gran Kanarija
20.30 Bajern Minhen – Olimpija Milano
21.00 Barselona – Panatinaikos

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter