0
Košarka

OGROMNA GREŠKA: Kako je Zvezda oterala Nikolu Pekovića – ‘Takvih imamo koliko hoćeš!’

Objavljeno: 09.01.19 u 15:00

‘Ljudi nisu mogli da veruju kakav je igrač’, ispričao je Pekovićev prvi trener Željko Vučurović.

Svi dobro znaju da je fantastični centar Partizana i bivši predsednik ovog kluba, Nikola Peković, prvi put u Humsku stigao iz Atlasa, ali je malo poznato da je pre toga veoma lako mogao da završi u – Crvenoj zvezdi.

Međutim, na Malom Kalemegdanu nisu imali poverenja u njega, i ne samo to, već je njegov tadašnji trener Željko Vučurović u intervjuu za ‘SportKlub’ ispričao i kako su ga se crveno-beli odrekli.

– Imao sam interesantnu ekipu, ali nisam imao visokog igrača koji može da sve izniveliše. Tražio sam ga i dobijem informaciju da jedan mali iz Crne Gore treba da dođe na probu u Crvenu zvezdu i u Hemofarm. Ja sam pitao da li mogu da se napravim blesav, kao da ne znam to, i da izvedem „baj pas“. Pozovem ga da dođe u goste u hotel „Putnik“ da odradi sa mnom dva jutarnja i dva večernja treninga i posle neka ide u Zvezdu na probu ili gde je već naumio. Pristali su – rekao je Vučurović u intervjuu za ‘SportKlub’.

Ispričao je kako je došlo do saradnje sa tada mladim Pekovićem.

– Odradili smo treninge i odmah sam otišao u klub i kazao im da samo treba da se dogovore. Peković je otišao u Zvezdu na probu i, kako mi je pričao, trčali su na Kališu i on se vratio sutradan. Pitao sam ga zar ne ide u Hemofram, a on kaže: ‘Ne’. Zvao je tatu da dođe, seli smo i dogovorili se. U Hemofarm nije ni otišao na probu, a u Zvezdi su rekli da imaju takvih od 2.10 koliko hoće i u tom momentu nisu prepoznali njegov talenat. Retkost je da se dete koje dođe iz unutrašnjosti istog momenta postavi na pravo mesto. Saigrači su ga u startu prihvatili kao ravnog sebi, a vrlo brzo i kao lidera i nosioca ekipe. On je juniorsku ligu odigrao izvanredno. Kada sam pričao ljudima o njemu, nisu mogli da veruju – ispričao je Vučurović.

Kasniji njegov razvoj je poznat – iz Atlasa je prešao u Partizan, gde je osvojio sve titule u regionu, potom je otišao u Panatinaikos gde je postao šampion Evrope, a zatim i Minesotu Timbervulfse.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter