2
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Partizan sjajan, Alba nemoćna – velika pobeda crno-belih! (FOTO)

Objavljeno: 09.01.19 u 21:55

Košarkaši Partizana zabeležili su prvu pobedu u Top 16 fazi Evrokupa savladavši berlinsku Albu rezultatom 78:66 u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Početak susreta obeležili su Džok Lendejl i Đorđe Gagić brzim ličnim greškama, ali i Bandža Si sjajnim zakucavanjem za 8:5. Alba je nakon početnih poena uspela da dođe do vođstva preko Nilsa Gifaja (11:10), ali je ubrzo Nikola Janković, a potom i Rade Zagorac sa linije penala pogodio za 13:11. Prvom trojkom Partizana na meču, i to pogotkom Markusa Pejdža, crno-beli su stigli do 16:13, a na nju se nadovezao Aleksej Nikolić u samoj završnici četvrtine, 19:13.

FOTO: STARSPORT

U istom ritmu nastavili su izabranici Andree Trinkijerija na početku druge četvrtine, Rade Zagorac je pogodio uz faul i povećao razliku na 22:13, Timanovom trojkom prišli su igrači nemačkog tima na „-6“, ali je Partizan u ne preterano efikasnoj četvrtini održavao razliku na dva ili više poseda lopte – 27:19, koševima Marinkovića i Jankovića sa linije za slobodna bacanja u 15. minutu. Prvi put su crno-beli stigli do dvocifrene razlike kada je Vanja Marinković vezao pet poena za 32:21, a sa linije za slobodna bacanja bio je precizan i Bandža Si za maksimalnih 13 poena viška.

Do kraja četvrdine Alba je uspela da preko Gidraitisa smanji na devet poena, pa su na veliki odmor košarkaši otišli sa 37:28 u korist Partizana.

FOTO: STARSPORT

Drugo poluvreme obeležio je „nalet“ Albe, koja je uspela da pripreti i preko Sikme, pre njega i Gidraitisa, stigne do „-3“ (44:41), ali je uzvratio fantastični Si trojkom iz čoška, nadovezao se Nikolić košem uz faul (50:41), što je, ispostaviće se, prelomilo utakmicu. Odlično je Partizan igrao u odbrani, nisu uspevali gosti da uhvate ritam, sa druge strane na svaki nagoveštaj naleta odgovarali su odličnim rešenjima, pa trijumf nijednog momenta nije došao u pitanje.

FOTO: STARSPORT

U poslednjoj četvrtini, koju je Nikola Janković započeo košem uz faul, a nadovezao se sa još dva pogotka, pogađali su i Si za tri poena, potom i Vanja Marinković. Alba je još jednom pripretila, preko Hermansona uspela da priđe na 65:60, ali je na pritisak Albe Pejdž odgovorio sa linije za slobodna bacanja, i tu je bio kraj. U nastavku perioda još par minuta je potrajala igra „koš za koš“, da bi u samoj završnici crno-beli uspeli da dođu i do 15 poena viška, ali je preko Gidraitisa Alba smanjila na 78:66, što je bio i konačan rezultat.

Najefikasniji kod crno-belih bio je Marinković sa 14 poena.

Partizan – Alba (19:13, 18:15, 13:15, 28:23)
Dvorana: Aleksandar Nikolić
Gledalaca: 6.000
Sudije: Koromilas, Laurinavičijus, Kartal

Partizan: N. Janković 11, Pejdž 10, Si 10, Marinković 14, Veličković 0, Pecarski, Zagorac 8, Renfro 2, S. Janković 2, Lendejl 13, Gagić 2, Nikolić 6.

Alba: Saibu 2, Gifi 5, Hundt 0, Šnajder 0, Hermanson 16, Vagner 2, Giedraitis 11, Timan 8, Kliford 5, Noko 5, Sikma 10, Peno 2.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter