2
Evrokup

Kosarka EuroCup season 2018-2019 Crvena Zvezda v Monaco Joe Ragland (C) jarrod Jones (L) Derek Needham and Elmedin Kikanovic (R) Beograd, 14.11.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

EVROKUP: Zvezda se probudila i kreirala dramu, Regland promašio produžetak! (VIDEO)

Objavljeno: 08.01.19 u 22:33

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Malagi u utakmici drugog kola TOP 16 faze Evrokupa od Unikahe rezultatom 79:74.

Kako se u grupi G nalaze još Valensija i Limož, jasno je da će odluka o drugom mestu pasti u međusobnim duelima između Unikahe i Crvene zvezde, pa je jasno koliku težinu je imao njihov međusobni meč u Malagi ove večeri.

Iako je Zvezda stigla u Španiju puna optimizma, veoma loše je počela utakmicu, na obe strane parketa. U napadu je promašen niz zicera i otvorenih šuteva sa distance, dok je na drugoj strani Unikaha hvatala puno ofanzivnih skokova i dobro kreirala napade, pa je brzo stigla do prednosti.

Ona je rasla iz napada u napad, već u prvoj četvrtini je bilo jasno da su Cirbes i Odžo potpuno van ritma, a da ih na drugoj strani Lesor i Šermadini prelako rešavaju. Bilo je potrebno da se probudi neko iz spoljne linije Zvezde i učinio je to Stratos Perperoglu.

Razlika je pretila da ode u minus od 20 poena, kada je grčki šuter za nešto više od 60 sekundi spakovao tri uzastopne trojke, a nešto kasnije i pogodio za dva plus jedan, pa je vratio crveno-bele do samo ‘minus 14’ na poluvremenu – 51:37.

Zvezda nije imala šta da izgubi i zaigrala je mnogo agresivnije, ali Unikaha u trećoj deonici nije dozvolila da joj se Beograđani približe. Kada su to crveno-beli uspeli, bilo je prekasno.

Tim Milana Tomića je nekoliko uspešnih odbrana i realizacija u napadu vezao tek četiri minuta pre kraja, kada je trojkom Filipa Čovića stigao do šest poena minusa.

Usledila je dobra odbrana i prilika za novi prilazak Unikahi, ali je Džo Regland promašio neverovatan zicer, a onda je i Čović dobio ‘rampu’ na polaganju i propuštena je velika prilika.

Ipak, na minut i 38 sekundi pre kraja, Čović je sa dva penala spustio zaostatak na četiri poena (73:69), a posle dobre odbrane Ognjen Dobrić je pogodio za tri poena i 73:72!

Usledio je nesmotren faul Odža za dva laka poena domaćina, ali je to nadoknadio Ristić na 35 sekundi pre kraja. U sledećem napadu Salin je promašio za tri, a da je Zvezda zagradila loptu imala bi napad za pobedu.

Umesto toga, Fernandez je posle ofanzivnog skoka i faula pogodio oba slobodna bacanja, a u poslednjem napadu Džo Reglend je promašio šut za tri poena koji bi Zvezdi doneo produžetak.

Stratos Perperoglu je odigrao sjajan meč postigavši 23 poena, a jedini dvocifren još je bio Ognjen Dobrić, strelac 13 poena.

U pobedničkom taboru, Lesor je imao 16, Šermadini 13, a Viltjer, Fernandez i Salin po 10 postignutih poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

2 Komentara

  1. Mi nema sanse da dobijemo biducnost u finalu ako do njega dodjemo,a onda ce doktor da nam objasnjava kako mi imamo sistem,i kako nas sudije kradu

    0
    0
    Odgovori
  2. MENE NEMOZE NISTA DA IZNERVIRA KO ZVEZDA U KOSARCI,PRVO TRENER STA TI TRENIRAS SVAKA TEBI CAST,OVAKVE IGRACE TI SI IZVUKAO IZ NJIH SVE STO MOZE,PRVO DAVIDOVAC SRAMOTA IMAS LI STIDA ZNAS LI ZA KOGA IGRAS TI SI TESKA BRUKA,DRUGO CENTRI PRVO CIRBES TI SI NULA OD IGRACA NASEDAS NA FINTE ONOG SERMANDINIJA KRENE U REKET PA TE OKRENE TRI PUTA TI SI PROSLOST,ODZO JA DA SAM NA TVOM MESTU JA BIH OSTAVIO KOSARKU DA TE LESOR VRTI KO NA RINGISPILU UNOSITE U KOS BRUKA SI A TI JAK TI SI SAMO MAST I NISTA VISE MISICA NEMAS,RISTIC TI PRVO MORAS DA VIDIS DALI ZNAS KAD UDJES DA IGRAS DALI ZNAS STA TREBA DA RADIS PO MENI PROMASENA PROFESIJA,DALJE JASNO SE VIDI DA FAJE NECE DA IGRA ZBOG PARA POVREDA ZGLOBA DVA MESECA PA TO NEMA NIGDE RENGLAND NECE DA IGRA BOLI GA UVO PARA NEMA JEDINO PEPEROGLU IGRA I TO ZBOG TOMICA

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter