0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Zvezda deklasirala Krku, Kešelj rafalnom paljbom stigao do fenomenalnog jubileja!

Objavljeno: 04.01.19 u 19:34

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak u ABA j.t.d. ligi pobedom nad Krkom u Novom Mestu rezultatom 96:66.

Samo dva dana nakon teškog duela i važne pobede protiv Limoža, Crvena zvezda je u Sloveniji, u Novom Mestu, odigrala daleko lakšu utakmicu protiv Krke u kojoj je uspela rutinski da slavi, ali i da Milan Tomić rasporedi minutažu svojih igrača.

Zvezda je od samog starta utakmice počela da ‘lomi’ domaćina, koji se isprsio, ali nedovoljno da iole ugrozi mnogo kvalitetnijeg rivala. U prvoj četvrtini je razliku pravila odbrana gostiju, a u drugoj napad, koji je ubacio čak 30 poena.

Crveno-beli su tako već do poluvremena Krki ubacili čak 52 poena i već tada je svima bilo jasno da će i posle 14. kola srpski tim ostati neprikosnoven sa maksimalnim učinkom.

Posle plus 21 su i Beograđani malo smanjili gas, ali samo dok Krka nije stigla na 15 poena zaostatka, kada je Tomić reagovao ‘tajm-autom’ i trgnuo svoje igrače da ponovo krenu da igraju na koš više.

Tada je proigrao Marko Kešelj, koji je i obeležio ovaj susret. Učinio je to postignutim 1000. poenom u dresu Crvene zvezde, što je zaista impozantan podatak i velika čast za ljubimca Zvezdine publike.

Inače je Kešelj ovaj meč obeležio i svojim minijaturama sa distance, jer je ubacio 20 poena, od čega je za tri poena šutirao šest od sedam!

Ispratio ga je Boriša Simanić sa 17 poena, a dvocifreni su još bili Stratos Perperoglu i Filip Čović sa po 11 koševa. U poraženom taboru, Balažič je imao 13, Lalić 12, a Lapornik 10 ubačenih poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter