0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

TOMIĆ: Krka je do sada pobedila sve favorite, imamo probleme sa povredama

Objavljeno: 03.01.19 u 14:49

Košarkaši Crvene zvezde putuju u četvrtak u Novo Mesto gde ih očekuje meč 14. kola ABA lige sa Krkom.

Crveno-beli otvaraju ovu rundu u petak od 18 sati u dvorani ‘Leon Štukelj’, jer ih već u utorak čeka novi meč Evrokupa sa Unikahom u Malagi.

Mnogo vremena za pripremu ove utakmice nema, košarkaši će u četvrtak odraditi trening oporavka u Beogradu, i uputiti se ka Sloveniji. Trener ekipe Milan Tomić upozorava na činjenicu da će ekipa do utakmice imati veoma malo vremena za oporavak i pripremu ove utakmice.

– Utakmica sa Limožom je već arhivirana, okrećemo se prvoj narednoj a to je Krka. Nezgodna kompaktna ekipa, koja je vrlo neugodna u svojoj dvorani, pobeđivali su u svojoj dvorani do sada sve ekipe koje su pretendenti na visok plasman: Budućnost, Megu, Partizan, Mornar. I taj podatak govori da imaju kvalitet, i da moramo da budemo na visokom nivou ako želimo da dobijemo ovu utakmicu, a pri tome vodeći računa da smo u sredu uveče imali tešku utakmicu u Evrokupu. Imamo problema sa rovitim igračima, Faje, Radanov, Dobrić je bio pod virusom, svi su počeli da treniraju, ali nisu još maksimalno spremni, rekao je Milan Tomić.

FOTO: STARSPORT

Plejmejker Filip Čović bio je jedan od najboljih sinoć, a on naglašava da će crveno-beli dati svoj maksimum kako bi nastavili niz pobeda.

– Očekuje nas dobra ekipa, koja igra jako dobro na svom terenu. Moramo da odigramo maksimalno, skoncentrisano, jer nas očekuje tim koji je sve pobede do sada beležio protiv ekipa koje su vrlo kvalitetne i na ‘papiru’ su bili autsajderi u tim utakmicama. Nemamo puno vremena nakon dve teške utakmice u prethodna tri dana, ali naše je da damo sve od sebe i u Novom Mestu, rekao je Čović.

U prvoj utakmici dva tima koja je odigrana u oktobru Crvena zvezda je pobedila 80:66 u Beogradu. Ekipa se odmah nakon odigrane utakmice u dvorani ‘Leon Štukelj’ vraća autobusom za Beograd, a već u ponedeljak na Božić, sledi put u Malagu na utakmicu sa Unikahom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter