0
Košarka

FOTO: Youtube/screenshot

NBA: Dončić vodio Dalas do pobede, Džordž i Oklahoma porazila Lejkerse bez Lebrona

Objavljeno: 03.01.19 u 09:19

Noćas na terenima najjače košarkaške lige nije bilo srpskih košarkaša.

Odigrano je devet duela a među zanimljivijim je svakako onaj u kojem je dobru partiju pokazao Luka Dončić.

Slovenački reprezentativac je imao zapaženu ulogu u pobedi Dalasa nad Šarlotom rezultatom 112:84. Na samom startu utakmice igrao se egal, to je trajalo do polovine prvog kvartala kada su Mavsi preuzeli vođstvo i serijom poena došli do dvocifrenog plusa već u tom delu utakmice. Prednost je ekspresno nastavila da raste i u drugojh četvrtini, a do poluvremena je razlika već bila preko 20 poena. Već tada se videlo da je Hornetsima potrebno čudo da bi se vratili, što se potvrdilo u nastavku.

Dalas je nastavio sa ubedljivom igrom, u jednom momentu je čak imao i 47 poena razlike. Na kraju je Šarlot uspeo da malo ublaži, ali ne i izbegne poraz. Denis Smit Džunior i Dončić su bili najbolji sa po 18 poena, dok je slovenački košarkaš uhvatio i deset skokova i imao četiri asistencije.

Falio je Lejkersima sinoć Lebron Džejms, ali i i bez njega je tim iz Los Anđelesa imao veliku šansu da pobedi Oklahomu. Međutim, teško je bilo odbraniti se od onako raspoloženog Pola Džordža. Utakmicu su obeležile serije i smene vođstva. Oklahoma je vodila celu prvu deonicu, da bi u finišu ispustila prenost, ali je i vratila na početku drugog kvartala. U tom periodu se desilo još nekoliko preokreta, da bi na poluvremenu bilo plus dva za Tander.

Na krilima Kentavijusa Kaldvel-Poupa, Lejkersi su zaigrali bolje u trećoj četvrtini i vodili u gotovo celom tom periodu, a i na početku poslednjeg. Međutim, sredinom četvrte četvrtine je ponovo proradio Džordž koji je bio čovek odluke. Oklahoma je serijom poena stigla do dvocifrene prednosti i na kraju veoma sigurne pobede.

Džordž je bio ubedljivo najbolji pošto je za 35 minuta igre imao 37 poena i četiri ukradene lopte, a po 14 su za Oklahomu dali Stiven Adams i Rasel Vestbruk. Na drugoj strani je rezervista Kaldvel-Poup imao 25 poena, a Brendon Ingram 17.

NBA, rezultati:

Dalas – Šarlot 122:84
Majami – Klivlend 117:92
Atlanta – Vašington 98:114
Nju Orleans – Bruklin 98:114
Minesota – Boston 102:115
Orlando – Čikago 112:84
Detroit – Memfis 101:94
Filadelfija – Finiks 132:127
Oklahoma – LA Lejkers 107:100

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter