0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Zvezda savladala Limož – Simanić heroj prvog, a Čović drugog poluvremena!

Objavljeno: 02.01.19 u 21:48

Pobedom su izabranici Milana Tomića otvorili takmičenje u drugoj fazi.

Oni su na svom parketu bili bolji od Limoža, te su slavili rezultatom 83:71.

Košarkaši Crvene zvezde veoma motivisano ušli su u ovu utakmicu i od samog početka pokazali kakve su ima namere večeras. Beron je poenima otvorio meč, ali ubrzo to gosti neutrališu, prvo pogotkom za tri, a onda i za dva. Cirbes je vezao tri poena nakon toga, a Regland novim poenima nosi Zvezdu do prve osetnije prednosti koja je iznosila osam poena. Prvi put dvocifrenu prednost domaća ekipa je imala na tri minuta do kraja prvog dela, nakon trojke Bilija Berona, a na odmor se otišlo sa ‘plus devet’ za Zvezdu.

FOTO: STARSPORT

Nakon tri minuta igre u drugoj četvrtini Boriša Simanić svojim poenima nosi Zvezdu do ‘plus 12’, što je bila nova najveća prednost. Igrala je Zvezda bolje od svog rivala i u ovom delu igre, a u poslednja dva minuta crveno-beli ulaze nakon poena Berona  razlikom od 14 poena. To mini serijom spušta Hardi, te smanjuje zaostatak na osam poena razlike.

Na početku trećeg perioda gosti poenima Tejlora i Hauarda dolaze do zaostatka od tri poena, a distancu kada su u pitanju crveno-beli održavao je Majk Cirbes. Pokušavali su gosti u nekoliko navrata da stignu crveno-bele, ali su puleni Milana Tomića na sjajan način odgovarali na te pokušaje i odupirali se njima. U jednom trenutku Beron je ponovo doneo prednost od osam poena. Ponovo je Limož prišao nakon toga, ali je Marko Kešelj prvo pogotkom za dva, pa onda za tri ponovo povećao razliku.

Pogotkom Rasela gosti dolaze do zaostaka od dva poena, ali Filip Čović trojkom vodi Zvezdu do ‘plus pet’, a Cirbes i Kešelj povećavaju prednost domaćih na deset poena. Hauard je pogodio zatim trojku na drugoj strani, ali Čović novim poenima održava razliku. Gosti su do kraja pokušavali da šutem sustignu Zvezdu, ali su veoma raspoloženi Marko Kešelj i Filip Čović dobrom igrom u poslednjem periodu nosili Zvezdu do novog trijumfa.

Najviše poena na ovom meču u timu Zvezde postigao je Bili Beron, 13, uz pet skokova i četiri asistencija, a pratili su ga Čović sa 12, te Simanić sa 11 i šest skokova i Cirbes sa isto toliko poena. U sastavu Limoža Hardi je postigao 20, dok su dvocifreni bili i Butil i Haurad sa po 11 poena. 

FOTO: STARSPORT

Evrokup TOP 16, prvo kolo

Grupa G

Crvena zvezda – Limož 83:71

20.45 Valensija – Unikaha

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U narednom kolu crveno-beli će gosotvati Unakahi, dok Limož dočekuje Valensiju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter