2
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Partizan nije preležao ‘dečije bolesti’, ispuštena velika šansa u Litvaniji (VIDEO)

Objavljeno: 02.01.19 u 19:45

U prvom kolu grupe E TOP 16 faze Evrokupa, košarkaši Partizana poraženi su od Ritasa rezultatom 80:74.

Partizan je već bio prežaljen u prvoj fazi, pa će mu svaki meč u TOP 16 fazi biti bonus, ali istorija i karakter kuba ne nalažu da se u bilo koji meč uđe sa ‘belom zastavom’. Tako nije bilo ni ovog puta u Viljnusu iako su crno-beli poraženi na, za njih, uvek teškom gostovanju.

Ritas je u prvoj deonici zatrpao koš srpskog tima, pre svih Dominik Saton, koji je odigrao utakmicu života i pogađao iz svih pozicija. Zbog svojih fizikalija, imao je prednost u odnosu na svakog svog čuvara i to je obilato koristio.

Do sredine treće četvrtine nije imao promašaj iz igre i pravio je malu, ali značajnu razliku na parketu u korist domaćina.

Partizan je posle očajne defanzivne prve deonice, u drugoj ‘stegao’ odbranu, ali i počeo da pogađa sa distance, što je donelo preokret i vođstvo od 33:31.

Zatim su se ekipe smenjivale par puta u vođstvo, sve dok Dominik Saton u finišu poluvremena nije dva puta za pola minuta poentirao za dva plus jedan, te je Ritas na poluvremenu ipak imao šest poena prednosti – 48:42.

Beogradski tim je dobro otvorio treći kvartal, te je vrlo brzo došao do minimalne prednosti. Proigrao je u tim momentima Rade Zagorac, priključio mu se i Vanja Marinković i Partizan je pokazao da ima odgovor na igru Satona i dalekometne šuteve Litvanaca.

Ali je u isto vreme kada je mogao da unervozi domaću publiku, te možda i slomi domaćina, tim Andree Trinkijerija je pravio početničke greške i uzimao neke nerezonske šuteve koji su u velikom broju slučajeva bili kažnjavani na drugoj strani.

Posebno kažnjeni i skupo plaćeni bili su šut Vanje Marinkovića sa devet metara bez preke potrebe posle ofanzivnog skoka ili promašeno zakucavanje Bandže Sija. Zbog tih grešaka su Litvanci došli i do 10 poena razlike (69:59), ali je i to Partizan uspeo da nadoknadi.

Ubrzo su crno-beli napravili seriju od 6:0 i ponovo ‘zakuvali’ završnicu, a u kojoj su uglavnom bili na jednu odbranu od izjednačenja. Čak je Markus Pejdž imao otvoren šut za preokret, ali nije pogodio, kasnije je Lendejl prodao loptu za kontru Satona, pa je otvorenu trojku promašio i Marinković, a na drugoj strani stigla je opet – kazna.

Ritas je zbog manjeg broja grešaka zaslužio trijumf i na kraju ga je ostvario rezultatom 80:74.

Najefikasniji na ovom susretu bio je Dominik Saton sa 21 poenom, a u ključnim trenucima odličan je bio Artjom Parahuski sa 14.

U timu Partizana najbolji je bio Rade Zagorac sa 17 koševa, Džok Lendejl je imao 15, a Vanja Marinković 13 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

2 Komentara

  1. Nema veze, tuci cemo ih sigurno u Bgd! Bilo bi, naravno, mnogo bolje da smo ih i sada tukli, ali nije sve izgubljeno.NAdam se da ce Renfro uspeti da se sto pre uigra sa timom i da cemo znatno bolje funkcionisati.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter