2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Fantastični Perperoglu, strašna Zvezda, 13-0, Budućnost ‘počišćena’ u Pioniru! (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 30.12.18 u 20:53

Košarkaši Crvene zvezde došli su do 13. pobede u regionalnom šampionatu, pošto su u beogradskom „Pioniru“ savladali Budućnost u derbiju ABA lige rezultatom 86:72.

Zvezda je meč otvorila sa dve pogođene trojke, precizni su bili Simanić i Beron, dok je sa druge strane Erl Klark smanjio na 6:2. Nadovezao se Gordić i primakao goste sa linije za slobodna bacanja na „-2“, a prvi put je Budućnost povela trojkom Gordića sa 9:8. Uzvratio je Beron košem uz faul, nadovezao se trojkom, potom je i Odžo bio precizan, da bi Zvezda preko Nenadića došla i do 12 poena viška, 23:11.

FOTO: STARSPORT

Održavala je Zvezda razliku preko Perperoglua, ali je raspoložen bio i Nemanja Gordić, koji je poenima primakao Budućnost na 27:20, ali su Kešelj trojkom pa Davidovac posle njega sa penala održali razliku, a pogocima Cirbesa Zvezda je zadržala deset poena razlike, 36:26, pošto su u suprotnom taboru precizni bili Noris Kol i Danilo Nikolić.

Budućnost je preko Kola i Džejmsa Bela prišla na 39:33, trojkom je Bili Beron vratio razliku na „+9“, a do kraja poluvremena precizni su još bili Cirbes uz faul, te Gordić, za 46:40 u korist Crvene zvezde.

FOTO: STARSPORT

Koliko dobro je Zvezda igrala u prvom poluvremenu, toliko loše je otvorila drugo, pošto su crveno-beli tek u petom minutu postigli prve poene iz igre, i to nakon neverovatne požrtvovanosti Branka Lazića. Do tog momenta Budućnost je prvo preko Šehovića poravnala na 47:47, potom su stigli i do vođstva trojkom Bitadzea, koji se nadovezao i pogođenim šutem za dva poena za 52:48.

Potrajala je kriza Zvezde što su gosti preko Kola i Danila Nikolića iskorisitli da se odlepe na 63:55, ali je u završnici četvrtine četa Milana Tomića zaigrala kao u transu. Prvo je Perperoglu započeo, Cirbes se nadovezao, a Grk sa slobodnih bacanja te Simanić trojkom doneli poravnanje, 63:63.

FOTO: STARSPORT

A onda se Zvezda razgoropadila…

Serija od osam poena duplirana je koševima Odža, Perperoglua i konačno Reglenda, pa je na 7:30 pre kraja meča stajalo 71:63.

Nastavila je Budućnost sa promašajima, ovog puta nije bio precizan Popović, ali je Bitadze blokirao Odža.

FOTO: STARSPORT

Budućnost je seriju Crvene zvezde prekinula nakon što je dosuđen krajnje diskutabilan faul Simanića nad Bitadzeom nakon čiste blokade. 

„Vratile“ su sudije Zvezdi novom lošom odlukom posle dosuđenog faula Kola nad Odžom, pogodio je Zvezdin centar jedno slobodno bacanje, da bi nakon novog promašaja Popovića za tri poena sa jedne, ali i Perperoglua i Reglenda sa druge strane, Odžo nakon skoka u napadu doneo „+9“, a koševima Simanića i Reglenda, posle novog skoka u napadu Perperoglua i lepog prodora Amerikanca napravljena je podloga da Stratos Perperoglu u dva navrata prelepim potezima zapečatio sudbinu tima iz Podgorice.

Ovom pobedom Crvena zvezda je napravila verovatno ključni korak ka prvom mestu u doigravanju, pošto ima četiri pobede više u odnosu na Cedevitu, koja zauzima drugo mesto, dok Budućnost sa skorom 8-5 deli treću poziciju sa Megom.

ABA liga, 13. kolo:
Crvena zvezda – Budućnost 86:72 (23:11, 23:29, 17:23, 23:9)

hala: Aleksandar Nikolić
gledalaca:
sudije: Sašo Petek, Josip Radojković, Milan Nedović

Crvena zvezda: Reglend 6, Čović, Kešelj 3, Perperoglu 23, Davidovac 2, Nenadić 3, Lazić 2, Beron 13, Ristić, Simanić 14, Cirbes 11, Odžo 9.

Budućnost: Džekson 0, Šehović 3, Kol 23, E. Klark 8, Barović, K. Klark 0, Gordić 14, Bitadze 12, Omić 2, Popović 4, Bel 0, Nikolić 8.

Rezultati ostalih utakmica

petak:
Igokea – Cibona 87:69
FMP – Mega 106:89

subota:
Cedevita – Zadar 83:72
Olimpija – Partizan 66:72
Mornar – Krka 86:77

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

2 Komentara

  1. Почело перфектно! Након тога фијаско, па Перпероглу. Битна је победа. ИДЕМО ДАЉЕ!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter