0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Velika pobeda Partizana u Ljubljani, Renfro debitovao sjajnom partijom! (VIDEO)

Objavljeno: 29.12.18 u 18:48

Košarkaši Partizana pobedili su Olimpiju u Ljubljani u 13. kolu regionalne ABA j.t.d. lige rezultatom 72:66.

Često su ‘Stožice’ bile ‘noćna mora’ za ekipu Partizana, ali ni taj nekada vrući teren u Ljubljani nije što je nekada bio. To su potvrdile slike polupraznih tribina, koje su uglavnom popunjavali navijači Partizana, bilo organizovani ili ne.

I to je nosilo izabranike Andree Trinkijerija na ovom meču, do prvog trijumfa u Ljubljani posle šest godina, ali ne i u prvih nekoliko minuta kada su crno-beli ‘iz rikverca’ ušli u susret.

Postigli su svega četiri poena u uvodnih pet minuta meča, ali je sa trojkom Markusa Pejdža nekako sve krenulo na bolje. Ovaj meč bio je debitantski nastup Aleksa Renfroa u dresu beogradskog kluba i odmah se videlo koliko će doprineti poboljšanju igre saigrača i celog tima.

Levoruki šuter je pokazao da će doneti sigurnost u šutu sa distance, ali i prenosu lopte, igri u ‘piku’, razigravanju i, pre svega, donošenju zrelijih odluka na terenu. Ali, definitivno će mu biti potrebno vreme da se uklopi.

Partizan je meč preokrenuo sredinom druge deonice, a pred kraj poluvremena je svojim greškama doprineo da umesto sa osetnom prednošću ode na pauzu samo sa ‘plus jedan’ – 33:32.

(Izvor: ABA liga j.t.d.)

U drugom poluvremenu Partizan je počeo mnogo bolje da igra, pre svega kada je reč o građenju lopte pod košem, što mu je donosilo sigurnost na obe strane terena.

Prvu osetnu prednost crno-beli su stekli trojkom Vanje Marinkovića za plus pet, a manje ili više, tu razliku su čuvali u preostalom delu meča.

Partizan je pokazao staru boljku da ne ‘slomi’ protivnika pre neizvesne završnice, na to su možda uticale i pojedine odluke sudija, ali su ipak uspeli da dokrajče protivnika u ‘penal-završnici’.

Olimpija nije imala širinu u napadu, za šta je uistinu zaslužna i odbrana Partizana, koji je održavao tri do šest poena razlike, a na kraju je meč završen rezultatom 72:66.

Špan je bio najefikasniji igrač utakmice sa 19 poena, ali je Partizan imao više raspoloženih igrača: Pejdž je ubacio 14, Marinković i Lendejl su imali po 13, a Aleks Renfro 11 postignutih poena uz po četiri skoka i asistencije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter