0
AdmiralBet ABA Liga

ŽELJKO OBRADOVIĆ: 50 mojih bivših igrača sada su treneri – voleo bih da vidim tri kluba sa ovih prostora u Evroligi

Objavljeno: 26.12.18 u 20:22

Legendarni trener govorio je o svojim bivšim igračima.

Mnogi od igrača koje je trenirao Željko Obradović izgleda da su krenuli njegovim stopama.

Iskusni stručnjak ovim pozivom bavi se 27 godina, radio je u šest klubova, a da puta je i bio selektor naše zemlje. On je poručio da kod igrača može da prepozna ko će biti dobar trener.

– Više od 50 igrača koje sam trenirao postali su treneri. Ja u tome ne mogu da napravim lošu procenu. Kao što sada za svakog igrača u Feneru mogu da kažem ovaj može da bude uspešan, a ovaj ne, jer se to vidi na terenu. Srećan sam što kod tih trenera koji su mi bili igrači prepoznajem tu ljubav koju ja imam prema košarci i ovom poslu, rekao je Obradović.

Iskusni stručnjak smatra da bi Evroliga u narednim godinam mogla da postane zatvroreno takmičenje.

– Voleo bi da u narednim godinama sa našeg prostora bar tri tima igraju u Evroligi, a videćemo da li će to biti moguće. Elitno takmičenje će sigurno promeniti sistem i u budućnosti će ličiti na NBA ligu. Timovi će ići na turneju. Recimo Fenerbahče ode u Podgoricu, pa posle za Beograd, pa za Ljubljanu ili Zagreb, pa se tek onda vraća kući i igra tri utakmice na svom terenu, poručuje Obradović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter