0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: PRINTSCREEN

ABA LIGA: Pulen i Murić presudili Partizanu – prekid u finišu bacio mrlju na derbi

Objavljeno: 22.12.18 u 21:12

Derbi 12. kola regionalnog košarkaškog takmičenja odigran je beogradskoj dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

Partizan je na svom terenu dočekao Cedevitu, a gosti su slavili rezultatom 76:71.

Početak ovog meča obeležila je rezultatska ‘klackalica’. Ovu utakmicu dobro je otvorio Džok Lendejl koji je prvo zakucao na asistenciju Đorđa Gagića, pa sa linije za slobodna bacanja i iz igre ubacio prvih šest poena za svoju ekipu. Na drugoj strani Filip Krušlin vezao je prvih pet poena, a poenterski su mu se priključili Eldžin Kuk i Andrija Stipanović. Sredinom prve deonice domaća ekipa dolazi nakon poena Markusa Pejdža do prednosti od četiri poena, ali na minut do kraja gosti stižu prvo do izjednačenja, a kanije i do vođstva od pola koša, nakon ubačenih slobodnih bacanja Džejkoba Pulena. Međutim, na odmor se otišlo sa 18:17 za crno-bele, a poena za vođstvo postigao je kapiten domaćih Novica Veličković.

Na otvaranju drugog perioda, novu prednost od dva poena za Zagrepčane donosi Pulen pogotkom za tri. Izjednačenje doneo je ekipi Andree Trinkijerija pogotkom priredio je Veličković, a zakucavanjem prednost Rade Zagorac. Novom trojkom Pulen donosi pola koša vođstva gostima, a Ramljak i Krušlin nastavljaju seriju od 7:0. Pejdž potom pogađa tri slobodna bacanja i tako prekida niz gostiju. Međutim onda na scenu stupa nekadašnji igrač Partizana Edo Murić. Nakon što je Kobs pogodio za dva, Slovenac je vezao osam poena za svoj tim, od čega dve trojke. Domaća ekipa nije imala rešenja u odbrani, a na veliki odmor otišlo se rezultatom 30:42.

FOTO: STARSPORT

Prijala je pauza izabranicima Andree Trinkijerija, koji nakon odmora prave seriju od šest postignutih poena. Dva puta je pogodio Lendejl, a jednom Đorđe Gagić, a ovaj niz prekida Kobs sa linije penala. Si trojkom spušta prednost Zagrepčana na pet poena, Lendejl na tri. Nakon toga Đorđe Gagić približio je crno-bele na dva poena, ali je prednost odmah povećao kapiten gostiju Andrija Stipanović. Nakon čega Kuk i on ponovo vode Cedevitu na ‘plus sedam’. Si i Marinković spuštaju zaostatak na tri poena, ali je i od ovog napada Cedevita uspela da se odbrani, a do kraja prednost nije bila manja od pet poena. Na pauzu nakon treće četvrtine otišlo se rezultatom 54:60.

FOTO: STARSPORT

Nakon što skoro jedan minut igre nije postignut poen u poslednjoj deonici precizan je bio Veličković, a nakon još minutu i po bez poena Rade Zagorac pogodio je za tri i smanjio prednost gostiju na pola koša. Trojkom je Kobs povećao tu razliku, a onda poenima Pulena i Stipanovića ponovo Cedevita ide na ‘plus osam’. Pejdž je nakon dugo vremeana pogodio za crno-bele, a na pet poena razlike smanjuje isti ovaj igrač. U poslednjem minutu ove utakmice nakon što je Marinković pogodio za dva razlika je iznosila pet poena. Crno-beli imali su napad koji nisu uspeli da realizuju, a Markus Pejdž promašio je bitan šut i tako nastavio loš niz večeras kada je u pitanju procentualni učinak iz iz igre na ovom meču. Onda je večeras fenomenalni Edo Murić pogodio za tri i čini se rešio pitanje pobednika na ovom meču. Nakon ovih poena Murića, sudijska trojka otrčala je u svlačionicu, a usledio je i nešto duži prekid. U nastavku meča Markus Pejdž pogodio je trojku sa devet metara, ali to nije bilo dovoljno za trijumf večeras.

U taboru Partizana najbolji na ovoj utakmici bio je i pored lošeg procenta šuta iz igre Markus Pejdž sa 14 poena, pet skokovia i isto toliko dodavanja, zatim Veličković i Lendejl sa po 12, Marinković sa 11 i Zagorac sa 10. U sastavu gostiju Džejkob Pulen je ubacio 19 poena uz šest skokova, a pratili su ga Kobs i Murić sa 13, Stipanović sa 12 i Krušlin sa 10.

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN – CEDEVITA 71:76 (18:17, 12:25, 24:18, 17:16)

Partizan: Pejdž 14, Si 8, Marinković 11, Gegić 0, Veličković 12, Pecarski 0, Tanasković 0, Zagorac 10, Janković 0, Lendejl 12, Gagić 4, Nikolić 0

Cedevita: Pulen 19, Kobs 13, Krušlin 10, Katić 0, Bajo 0, Stipanović 12, Bošnjak 0, Kuk 6, Ramljak 2, Mustapić 0, Murić 13

FOTO: PRINTSCREEN

 

Nakon ovog poraza crno-beli imaj skor od šest pobeda i isto toliko poraza, dok Cedevita ima 8:4. U narednom kolu Partizan gostuje Olipiji, a Cedevuta dočekuje Zadar.

ABA liga, 12. kolo

Petak

Zadar – FMP 79:85

Subota
Cibona – Crvena zvezda 54:76

Partizan – Cedevita 71:76

21.00 Mega Bemaks – Igokea

Nedelja
17.00 Mornar – Olimpija

Ponedeljak
18.00 Krka – Budućnost

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter