0
Evroliga

FOTO: Eurohoops

EVROLIGA: Barsa zaigrala u pravom trenutku, preokrenula i srušila Baskoniju

Objavljeno: 20.12.18 u 23:00

U poslednjoj utakmici današnjeg programa u Evroligi, Barseloni je pripao španski derbi protiv Baskonije rezultatom 77:70.

Baskonija i Barselona se jako dobro poznaju, igraju neretko i po šest do osam utakmica godišnje, pa je jasno bilo da će detalji odlučiti i njihov večerašnji okršaj u okviru 14. kola Evrolige.

Domaći teren često ne znači ništa i tako je bilo i večeras. Barselona je tokom celog prvog poluvremena vodila sa tri do pet poena razlike, ali je Baskonije preokrenula u trećoj deonici i čak išla do dvocifrene razlike.

Međutim, tim Svetislava Pešića je u pravom momentu proigrao i furioznom serijom koju su inicirali Pustovij i Kevin Pengos stigli i prestigli zaostatak u četvrtoj četvrtini.

Kari Pešić je u tim momentima apsolutno nadmudrio Velimira Perasovića i prelomio utakmicu. ‘Iks faktor’ meča bio je Kevin Pengos, koji je postigao 16 poena, od kojih je najveći broj dao u poslednjoj deonici.

Evroliga, 14. kolo:

Četvrtak:

CSKA – Efes 102:84
Budućnost – Fenerbahče 65:89

Olimpijakos – Gran Kanarija 98:77
Baskonija – Barselona 70:77

Petak:

18.00 Himki – Darušafaka
19.00 Žalgiris – Makabi
20.00 Bajern Minhen – Real Madrid
20.00 Panatinaikos – Armani

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter