0
Evrokup

KOŠARKAŠI CRVENE ZVEZDE STIGLI U ISTANBUL: Cilj je pobeda!

Objavljeno: 18.12.18 u 13:23

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u Istanbul, gde će sutra od 18 časova po našem vremenu odigrati meč poslednjeg, 10. kola Evrokupa. Rival je Galatasaraj, a za zvanični sajt crveno-belih govorili su trener Milan Tomić, Marko Kešelj i Dejan Davidovac.

Trener crveno-belih Milan Tomić pred ovog specifično gostovanje kaže da će ekipa meč sa Galatasarajem igrati sa velikom željom da prvi krug okonča pobedom:

– To je specifična utakmica, sama po sebi, ali mi idemo tamo da dobijemo, jer od tog meča dosta zavisi, kao i od duela Monaka i Andore u raspletu naše grupe. Kvalifikovali smo se za Top 16, ali putujemo sa željom da pobedimo. Videćemo šta će se dogoditi, rekao je trener Crvene zvezde i dodao da bez obzira na ishod utakmice u Andori, koja će biti odigrana već u utorak, neće biti nikakvih kalkulacija:

– Ako hoćeš nešto da uradiš u Evrokupu, igraćeš protiv svih tih protivnika. Loše je da biraš. Ako hoćeš da dođeš do četvrtfinala. polufinala ili finala, negde ćeš igrati, na primer, sa Uniksom. Ne gledamo ko će biti u našoj grupi, kaže Tomić i dodaje da atmosfera u dvorani neće uticati na ekipu koja je već pokazala da zna da igra na „vrućim” gostovanjima:

– Igrali smo i protiv Partizana ovde u dvorani „Aleksandar Nikolić” i manje-više to je ista atmosfera kada igraš na „strani”. Naš tim je pokazao da zna da igra u takvoj atmosferi i očekujem da ćemo odigrati dobro.

Pred ovu utakmicu problema sa zglobodm ima Mohamed Faje (povreda zarađena u Sremskoj Mitrovici), Filip Čović se vratio treninzima nakon nekoliko dana pauze, kao i Marko Kešelj koji je imao problema sa jačom prehladom:

– Verujem da će nas dočekati „vruća” atmosfera, ali Idemo tamo i razmišljamo samo o ppbedi koja može da nam poboljša poziciju na tabeli i eventualno obezbedi nekog lakšeg protivnika u narednoj rundi. Koncentrisani na košarku, na teren i jedino nas to interesuje. I Galatasaraj je gostovao ovde sve je bilo u redu, važno je da protekne u sportskom duhu, da igramo košarku i da se izborimo za što bolji rezultat za našu Zvezdu. Dobro radimo, dobro treniramo i u dobroj atmosferi očekujemo utakmicu”.

Dejan Davidovac je rekao sledeće:

– Ne razmišljamo o atmosferi tamo, idemo da igramo košarku, spremamo se za ovu utakmicu kao da je najvažnija i želimo da pobedimo. Imali smo tokom reprezentativne pauze više vremena za trening, i odigrali smo dobro ove dve utakmice nakon toga.i idemo da pobedimo, Igrali smo ovde odlično uz fantastičnu podršku koja nam je puno značila. Videli smo I u toj utakmici da agresivnost na terenu donosi mnogo…Idemo da dobijemo utakmicu bez bilo kakvih kalkulacija.

Ekipa će trenirati u Istanbulu u utorak uveče, a povratak za Beograd planiran je u četvrtak u ranim jutarnjim časovima. Već u petak ujutru Zvezda putuje autobusom u Zagreb, gde će u subotu od 17 sati igrati meč 12. kola ABA lige sa Cibonom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter