0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: PRINTSCREEN

LEGENDE NIKADA NE UMIRU: 18 godina od preranog odlaska Harisa Brkića – igrači Partizana u specijalnim majicama večeras!

Objavljeno: 15.12.18 u 14:16

Petnaestog decembra 2000. godine, preminuo je nekadašnji kapiten Partizana.

Na današnji dan, pre tačno osamnaest godina, ovaj svet je prerano napustio nekadašnji kapiten crno-belih i košarkaš Budućnosti, čačanskog Borca i Bosne, Haris Brkić.

Majka Radmila Brkić, članovi porodice, nekadašnji saigrači i prijatelji čoveka za kojeg se i danas prepričava da je imao najbolji dvokorak, održali su danas osamnaestogodišnji pomen na Centralnom groblju u Beogradu. Pored ostalih, poštu legendarnom Harisu, danas su još jednom odali i Miroslav Berić, Mlađan Šilobad, Jadranko Nikolić, Žarko Stijović i Rajko Toroman.

FOTO: PRINTSCREEN

Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu. Košarkom je počeo da se bavi sa 10 godina, kada je počeo sa treninzima u KK Bosna. Sa svega sedamnaest godina, Brkić 1992. godine prelazi u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka. U redovima čačanskog tima, Brkić je odigrao svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji, nakon čega je ubrzo usledio povratak u Partizan, gde je za šest sezona osvojio tri titule šampiona države i tri nacionalna kupa. U sezoni 1997/98, Haris je bio kapiten tima koji se plasirao na ‘fajnl for’ u Barseloni. U sezoni 1999/00, Brkić je igrao za podgoričku Budućnost, tim u kojem je započeo i sezonu 2000/01. Posle nekoliko nedelja, Haris se iz Podgorice vratio u svoj Partizan, a kobnog 12. decembra 2000. godine je na parkingu ispred nekadašnje dvorane ‘Pionir’ napadnut vatrenim oružjem. Tri dana kasnije, podlegao je povredama.

FOTO: PRINTSCREEN

Haris Brkić ni nakon 18 godina nije zaboravljen a uspomenu na njega čuvaju navijači i njegovi nekadašnji klubovi. Harisu u čast, košarkaši Partizana će na predstavljanju timova pred današnju utakmicu protiv FMP-a, izaći u majicama sa njegovim likom. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter