0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: MORNAR / MEDIA PRO

ABA LIGA: Kakvo veče u Baru, Cedevita slavila nakon velikog preokreta – eksplozija Džejkoba Pulena u trećoj četvrtini

Objavljeno: 15.12.18 u 18:59

Sjajna utakmica između Mornara i Cedevite u kojoj su sa 103:102 slavili gosti iako su Barani u jednom momentu imali i plus 16.

Još jedan zaista sjajan duel u ABA ligi za početak današnjeg veoma zanimljivog programa, a utakmicu je obeležio Pulen koji je u trećoj deonici ubacio 20 poena.

Odlično su šuterski počeli i jedni i drugi. Mornar je tokom prve deonice imao blagu prednost koju je uspešno održavao, veoma dobar je u tom delu meča bio Strahinja Mićović, kao i Voler koji je pokazao da će večeras biti veliki problem Hrvata.

Barani su uspeli da do poluvremena dodatno uvećaju prednost i dođu do dvocifrenog plusa, a na velikoj pauzi je bilo plus devet za domaćina. U trećem kvartalu je ukupno postignuto 67 poena, a zablistao je Džejkob Pulen koji je ubacio 20 poena samo u trećoj deonici.

Imao je Mornar odličnu šansu da dođe do pobede, razigrao se ponovo Voler, kao i Vranješ i Mićović, ali i Pulen i Stipanović na drugoj strani. Činilo se da je sve gotovo trojkom Volera u poslednjem minutu, ali ju je odmah vratio Pulen. Potom je promašio jedno od dva bacanja Amerikanac, ali je i Sane promašio trojku iz teške situacije nakon čega je moglo da krene slavlje hrvatskog tima.

Pulen je bio najbolji na meču sa 30 poena, dok je Stipanović postigao 18, a Kuk 17. Na drugoj strani je Voler imao 25 poena, a Mićović 22.

ABA liga, 11. kolo:

Petak:

Zadar – Igokea 95:80

Subota:

Mornar – Cedevita 102:103

19.00 Mega Bemaks – Crvena zvezda
21.00 Partizan – FMP

Nedelja:

17.00 Olimpija – Krka
19.00 Cibona – Budućnost

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter