0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

TOMIĆ PRED ZAVRŠNICU PRVOG DELA ABA LIGE: Želimo da nastavimo sa dobrim partijama

Objavljeno: 14.12.18 u 14:56

Košarkaši Crvene zvezde u subotu igraju protiv ekipe Mega Bemaksa meč 11. kola ABA lige. Utakmica u dvorani „Pinki“ igra se od 19 časova, a najavu za ovaj duel dali su trener Milan Tomić i kapiten Branko Lazić.

Crveno-beli ovaj duel dočekuju bez poraza (10-0) i u dobrom raspoloženju nakon sjajne predstave i ubedljive pobede nad ekipom Breše, koja je srpskom šampionu donela plasman u narednu fazu Evrokupa.

Utakmica 11.kola ABA lige jtd Mega – Crvena zvezda igra se u gradskoj dvorani „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici u subotu od 19 časova, a ovo će biti 14. susret dve ekipe u regionalnom takmičenju.

U prethodnom kolu, Crvena zvezda je pobedila Zadar, dok je ekipa Mege u dramatičnoj završnici izgubila od ekipe Budućnosti u Podgorici, ali i dalje zauzima treće mesto na tabeli, pa tako ovaj susret ima i epitet „derbija kola“.

O ovom meču je govorio trener Zvezde Milan Tomić:

– Očekuje nas utakmica sa ekipom Mege koja je sve mečeve sa kandidatima za visok plasman u ABA ligi do sada odigrali odlično. Pobedili su Cedevitu u Zagrebu, izgbili dobijenu utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici, i protiv Partizana su odigrali dobro. Mladi su, izuzetno perspekivni, agresivni, rastrčani, imaju veiki broj skokova, ukradenih lopti, asistencija. Jasno je da nas očekuje težak posao, i da ako želimo da dobijemo tu utamicu, moramo da budemo na maksimalnom nivou. I što se tiče igre, koncentracije na terenu kako bi došli do pobede i nastavili sa dobrim nizom u ABA ligi. Za ovaj meč nemamo Marka Kešelja koji je bolestan, imamo još nekoliko sitnih povreda, pa ćemo o konačnom sastavu odlučiti pred samu utakmicu u Sremskoj Mitrovici.

Na Tomića se nadovezao Branko Lazić, kapiten Zvezde:

– Kao i uvek, mečevi u Sremskoj Mitrovici donose dosta neizvesnosti. Očekuje nas utakmica sa mladom i ambicioznom ekipom, koja igra agresivno, o čemu govori i podatak da imaju u proseku skoro 40 skokova po meču i osam ukradenih lopti, ali i dobro i nesebično u napadu, sa 20 asistencija po utakmici. Odmah po završetku meča sa Brešom okrenuli smo se ovoj utakmici, jer želimo da nastavimo u dobrom ritmu i da na pravi način u završnici kalendarske godine odigramo utakmice koje nas očekuju.

Crveno-beli će u petak u vreme utakmice odraditi još jedan trening u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Do završetka kalendarske 2018.godine košarkaši Crvene zvezde igraju još dve utakmice u regionalnom takmičenju – protiv Cibone u Zagrebu 22.12. i protiv ekipe Budućnosti pretposlednjeg dana 2018. godine u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter