0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

TRINKJERI PRED ASVEL: Moramo da pobedimo, ali ova ekipa…

Objavljeno: 10.12.18 u 16:23

Košarkaši Partizana krenuli su put Liona gde ih u utorak od 20.30 čeka pretposlednji meč prve faze Evrokupa.

Crno-beli u Francusku putuju sa skorom 2-6 i pobeda im je neophodna ako žele da se nađu među četiri tima koja će se plasirati u narednu rundu. Sa druge strane Asvel je prvi sa prvi sa skorom 6-2, a evo šta od ovog meča očekuje trener Partizana Andrea Trinkjeri.

– Moramo da dobijemo, to je činjenica, ali ova ekipa nije spremna da nosi tu odgovornost. Moja želja je da odigramo utakmicu, tako da posle 40 minuta niko ne kaže ‘šta bi bilo da je neko uradio bolje ovo ili ono’. Hoću takozvanu ‘No regrets game – istakao je italijanski stručnjak, a preno je portal ‘Basketball.sprehe’.

S obzirom na to da se direktni konkurenti, Turk Telekom i Trento, u sredu sastaju u Ankari, jedan od ta dva tima imaće posle 9. kola skor 4-5. Trenutno trećeplasirani Zenit će posle gostovanja u Valensiji biti na 5-4 ako pobedi, ili na 4-5 u slučaju poraza. Prosta matematika kaže da će crno-beli ostati „u igri“ za Top 16 samo ako se podignu na 3-6.

– Situacija je jasna – pobedi ili idi kući. Znamo da nam odgovara samo jedan rezultat, ali to ne treba da nam bude problem, već cilj – zaključio je Tinkjeri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter