0
AdmiralBet ABA Liga

ANĐUŠIĆ O DUELU SA PARTIZANOM: Osećanja su pomešana, biće teško, ali ja sam profesionalac…

Objavljeno: 06.12.18 u 18:17

Svima kojima je nedostajala zbog obeveza nacionalnih tiomova u kvalifikacijama za Mundobasket, regionalna ABA liga se vraća i to duelima 10. kola.

Upravo ovo kolo spojilo je Igokeu i beogradske crno-bele.

Podgila je ekipa iz Laktaša formu sa dve vezane pobede protiv Olimpije kod kuće i na gostovanju Mornaru u Baru, trenutno se nalaze na sedmoj poziciji i sa verom u sebe dočekuju jedan od najtrofejnijih klubova na ovim prostorima, a pred ovaj duel svoje viđenje izneo je nekadašnji košarkaš Partizana Danilo Anđušić.

– U dobroj smo seriji, ostvarili smo dve pobede i u poslednja dva kola prikazali smo jako dobru igru. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u ovoj utakmici. Partizan je u nezavidnoj situaciji, sigurno dolazi sa ambicijom da pobedi, jer je njima ova utakmica jako važna u borbi za plej-of. Nisu u dobrom momentu, jer su izgubili proteklih par utakmica tako da će sigurno biti motivisani. Mi smo, takođe, jako motivisani, nama ova utakmica dosta znači. Ako dobijemo, imamo šanse da se priključimo u borbu za plej-of i svaka sledeća utakmica će biti jako bitna. Trudićemo se da budemo maksimalno koncentrisani i učinićemo sve da dođemo do bitne pobede, kazao je Anđušić za ‘Mondo‘, pa dodao:

– Ovo je moja prva utakmica protiv Partizana i sigurno će mi biti čudno na suprotnoj strani. Profesionalac sam, tako da kada dođe utakmica sve se zaboravlja i trudiću se da moj tim ostvari pobedu. Osećanja će sigurno biti pomešana, ali meni je najvažnije da u ovom trenutku dođemo do pobede, bez obzira ko je na drugoj strani.

FOTO: Mornar / Media Pro

Sa nekoliko igrača Partizana on je već igrao u ovom klubu.

– Bio sam saigrač sa Vanjom Marinkovićem, poslednji put kad sam se vratio u Partizan i sa Đorđem Gagićem. Njih najviše poznajem, ali dosta njih iz ove ekipe znam – što sa terena, što privatno, nismo nepoznati jedni drugima… Biće teška utakmica, verovatno na jednu loptu. Nikome neće biti lako, nadam se da će biti zanimljiva za publiku i da ćemo dobiti podršku sa tribina, to će nam mnogo značiti u ovakvom duelu.

Za kraj momak koji je sredinom prošlog meseca stigao u Republiku Srpsku kazao je da je igračima prijala ova pauza.

– Pauza je dobro došla, posebno nama, Lafajet, ja, pa i Vilijams smo relativno skoro došli u ekipu i pauza nam je dosta značila da uđemo što bolje u sistem igre, kao i za hemiju sa saigračima. U dobrom smo momentu i želimo da nastavimo ovaj niz od dve pobede, zaključio je Anđušić.

Utakmica između Igokee i Partizana zakazana je za subotu sa početkom od 17 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter