0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET: Srbija lako sa Grčkom, maestralni Stefan Jović! (FOTO)

Objavljeno: 03.12.18 u 22:02

Posle poraza u Tel Avivu, izabranici Aleksandra Đorđevića su upisali pobedu na svom parketu.

Srbija je u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ porazila Grčku rezultatom 84:61.

Odlično je započela reprezentacija Srbije duel sa Helenima, posle samo tri minuta igre rezultat je bio 10:3 kada je usledio prvi tajm-aut gostiju. Međutim, on nije urodio plodom, pa je Srbija ubrzo stigla i do dvocifrenog plusa već sredinom prve deonice. Prvo je nakon trojke Jovića bilo 15:5, a potom i kucanjem Miroslava Raduljice za 17:7 kada je Stefan Jović bio asistent.

Grci su se zatim vratili mini serijom u finišu prve deonice nakon izgubljene lopte Jelovca i promašaja Raduljice, trojku je ubacio Larencakis te je minus bio prepolovljen. Domaći igrači su uspeli da odbiju nalet Grka i u finišu prve deonice dođu do maksmilane prednosti od 26:14, a potom i 29:14 nakon solo prodora Vasilija Micića.

Za početak druge deonice, Stefan Birčević je ubacio prvu trojku u utakmici i nagovestio još bolju igru Srbije. Prednost je nastavila da raste, prvo odlično kucanje Raduljice, a i poeni uz faul srpskog centra za prednost od 40:23. U finišu prvog poluvremena nekoliko diskutabilnih odluka sudija, nakon čega se Grčka poenima Mavroidisa i Salustrosa vratila na minus 10.

Znatno bolje Grčka je zaigrala na startu drugog poluvremena, barem kada je o odbrani reč. Zahvaljujućui dobroj igri pred svojim košem uspeli su da zaustave ofanzivno delovanje domaćina i dođu do serije od šest vezanih poena za 49:43. Mavroidis je zatim presekao dodavanje Jovića nakon čega je Raduljica napravio nesportski faul za nove poene gostiju. Stefan Jović je trojkom prekinuo seriju Grčke od devet poena, za prednost od plus šest.

FOTO: STARSPORT

Na seriju, Srbija odgovara serijom. Nanizali su domaći igrači osam poena, potom su poentirali Grci, ali je Srbija nastavila sa dobrim napadima i posle trojke Micića uz faul imala seriju od 14:2.

Tri i po minuta igre proteklo je u četvrtom kvartalu a da nije postignut nijedan poen. Odlična minijatura Branka Lazića koji je efektno odbranio koš, blokadom, a zatim u sledećem napadu pogodio trojku za Srbiju. Do kraja dosta prekršaja na obe strane i meč duži nego što se očekivalo, ali ono što je najbitnije – pobeda Srbije.

Kvalifikacije za Mundobasket:

GRUPA K

Rusija – Češka 81:61
Bosna i Hercegovina – Finska 77:81
Francuska – Bugarska 77:53

GRUPA L

Gruzija – Izrael 71:69 (64:64)
Nemačka – Estonija 87:70
Srbija – Grčka 84:61

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter