0
Evroliga

‘EL MUNDO’ RAZOTKRIO EVROLIGU: U elitnom takmičenju se besramno namešta! Ali ne rezultati, već… (VIDEO)

Objavljeno: 30.11.18 u 21:45

Nešto sto nikako ne služi na čast najvećem evropskom klupskom košarkaškom takmičenju.

Možda bi sve proteklo neopaženo da prestižni španski medij ‘El Mundo deportivo’ nije razotkrio prevaru koju već neko vreme sprovodi Evroliga.

Naime, radi se o nameštanju broja navijača na tribinama, odnosno, lažnom predstavljanju posećenosti utakmica, koje je daleko od cifara iz ranijih sezona.

Evroliga je ‘provaljena’ na utakmicama novajlije Gran Kanarij, a razlika je posebno primetna bila u susretu protiv Bajern Minhena, na kojoj je prema podacima organizatora bilo 9269 gledalaca, a zapravo ih je bilo svega 3872.

Takođe, na meču Gran Kanarija Makabi predstavljeno je 9177 navijača, a bilo ih je 4931, dok kada je gostovala Barselona je bilo svega 5285, a navedena je brojka od 9789.

Oglasila se i Evroliga koja svu krivicu svaljuje na – Gran Kanariju.

– Pre nekoliko dana smo shvatili da nam je klub dostavljao podatke i o broju ljudi na tribinama i o broju prodatih ulaznica, čak i onih neiskorišćenih. Zbog toga je nastala greška. Od kluba je zahtevano da ispostavi tačne podatke – stoji u saopštenju Evrolige.

(Izvor: youtube / EUROLEAGUE BASKETBALL)
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter