1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Milan Rašić

VEČERA ZA POMOĆ MALIŠANU: Sjajan gest Trinkijerija, kompletan tim Partizana podržao humanitarnu akciju

Objavljeno: 23.11.18 u 12:56

Pored toga što je na licitaciji bila večera sa trenerom crno-belih, italijanski stručnjak poveo je i sve igrače.

Humanitarna večera sa trenerom KK Partizan, Andreom Trinkijerijem, koju je pokrenula Humanitarna organizacija ‘Zajedno za život’ za lečenje trogodišnjeg Nikole Pavlovića od teškog tumora, premašila je sva očekivanja jer je novi trener Partizana odlučio da sa sobom na večeru povede, ni manje ni više nego – ceo tim KK Partizan i tako podigne svest u javnosti o pomoći koja je potrebna malom Nikoli.

Dovođenje celog tim KK Partizan u restoran ‘Balkan Ekapres’ u Zemunu koji je izašao u susret ovoj humanitarnoj akciji je bilo naravno iznenađenje, pa je Đorđe Lukić, Srbin iz Švajcarske koji je došao sa ocem u Srbiju samo zbog večere sa trenerom Partizana, bio pozitivno iznenađen i malo je reći u blagom šoku.

– Ja još uvek ne mogu da verujem da je gospodin Trinkijeri došao sa celim timom KK Partizan i ukazao nam ovakvu čast. Sve što sam mislio o njemu kao navijač, definitvno je potvrdio večeras i dokazao da je veliki čovek i gospodin. Ovde smo svi sa istim cijem, da pomognemo malom Nikoli i ovo nije prvi put da se uključujemo u akcije Humanitarne organizacije ‘Zajedno za život’, jer smo prethodno kupovali i dresove preko internet aukcija. Pozivam sve ljude dobre volje da pomognu malom Nikoli u lečenju, uključivanje u ovu akciju bio je naš mali doprinos, izjavio je Lukić koji je ponudio najveću cenu za večeru sa trenerom Partizana na internet aukciji.

FOTO: Milan Rašić

Trener Partizana zahvalio se donatorima koji su licitali za večeru sa njim i napomenuo da je ovo način da ekipa deluje kao tim, kako na terenu, tako i van njega kada je potrebno u društveno angažovanim akcijama,

– Ovo je velika inspiracija, ja ne trebam ništa da kažem, ono što smo uradili je dosta, svaka reč je previše. Trebamo dati podršku i pomoći, ovo je mala sitnica da bi se uradilo nešto veće. Mislio sam da je momenat da uradimo nešto veće i zato sam pozvao celu ekipu. Apelujem na celu javnost da pomogne malom Nikoli i pozivam ljude da se uključe u akciju. Mi ćemo kao porodica i kao tim nastaviti da budemo društveno angažovani i da pomažemo koliko možemo, poručio je Trinkijeri.

FOTO: Milan Rašić

Jedina nada za Nikolino izlečenje nalazi u bolnici u Đenovi, čiji su lekari pristali da se uhvate u koštac sa teškim tumorom i komplikovanom operacijom kojom se mora izvaditi tumor iz grudnog koša koji je tik pored srca. Nakon operacije uslediće i transplantacija koštane srži i imunoterapije koje su jako skupe i celo lečenje iznosiće 250.000 evra, što daleko prevazilazi mogućnosti Nikoline porodice i prijatelja.

Zbog toga je Humanitarna organizacija ‘Zajedno za život’ pokrenula akcije za lečenje malog Nikole, a nakon Trinkijerija, akciji se pridružio i legendarni Žarko Paspalj koji je posetio Nikolu u odeljenju bolnice u Tiršovoj u kojoj mališan provodi vreme zbog iscrpljujućih zračenja.

Nikoli možete pomoći doniranjem na dinarske i devizne račune koji su otvoreni namenski za njegovo lečenje i koji glase:

Dinarski: 160-516443-31

Devizni EUR: 00-540-0004220.2

IBAN: RS35160005400004220276

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Takođe najbrže možete donirati slanjem SMS poruke sa brojem 559 na broj 3030 ili putem linka e-doniraj.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter