0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Budućnost Voli

DŽIKIĆ PRED PARTIZAN: Svesni smo njihovih kvaliteta, ali i mana

Objavljeno: 17.11.18 u 17:59

Derbi osmog kola regionalnog koašarkaškog takmičenja odigraće se sutra u dvorani ‘Morača’ u Podgorici.

Pred ovaj duel Budućnost je treaća na tabeli uz skor od pet pobeda i dva poraza, dok crno-beli imaju pobedu manje i poraz više.

U mnogo boljoj atmosferi nego što je to bila situacija u prethodnom periodu, ekipa Aleksandra Džikića dočekuje ovu utakmicu. Oni su u minulom kolu Evrolige ubedljivo savladali Baskoniju i postavili novi rekord sa 21 postignutom trojkom, a sada je pred njima novi izazov.

– Naš protivnik je vrlo ozbiljan, vrlo ambiciozan, potezi koje vuku su potvrda toga. Znamo sa kakvim željama dolaze, organizacija putovanja za Rusiju im omogućuje i dodatno vreme za pripremu ove utakmice. Promenili su način igre, veliki broj situacija u odbrani pokušavaju da reše preuzimanjima. Dobro trče, u dobroj su šuterskoj formi. Svesni smo njihovih kvaliteta i mana, rekao je Džikić.

FOTO: Cedevita/Marin Susic

Plejmejker ‘plavih’, Nemanja Gordić istakao je da nije lako igrati zahtevne utakmice na dva fronta.

– Ritam je jak, sve utakmice su izuzetno teške pa tako i ova sa Partizanom. Očekivanja su da nastavimo sa dobrom igrom iz prethodna dva meča. Partizan ima kvalitet i svakako da ćemo probati da se pripremimo što bolje, iako ima jako malo vremena, istakao je Gordić.

Kada se pogleda međusobni skor ova dva tima, crno-beli imaju pobedu više (7:6), ali je ekipa Budućnosti slavila na četiri poslednjih susreta u Podgorici. Utakmica je na programu sutra od 19 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter