0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK FMP

ABA LIGA: Cedevita slavila u Železniku, Apić nije mogao sam protiv Zagrerpčana

Objavljeno: 17.11.18 u 18:52

Košarkaši FMP-a poraženi su u svojoj dvorani u Železniku od zagrebačke Cedevite.

Gosti su od početka utakmice imali prednost, a domaća ekipa nije u svojim redovima imala previše raspoloženih igrača, te je poražena rezultatom 81:95 (16:25, 19:22, 19:26, 27:22).

Do sredine prve deonice rezultat je bio na ‘klackalici’, a do prve osetnije prednosti od sedam poena gosti dolaze poenima Kuka. Prvi period gostujući igrači završili su sa devet poena razlike na svom kontu. U dugoj deonici situacija je bila slična kao i u prvoj, poenterski se u redovima ekipe Vlade Jovanovića probudio Stefan Pot, ali do njegve trojke u prvih nekoliko minuta igre u ovoj deonici FMP-a nije mogao da dođe do koša. Gosti odlaze na ‘plus 17’, poenima Bela, te trojkom Pulena. Apić  uz pomoć Bursaća i Jeremića smanjuje prednost gostiju, a na veliki odmor otišlo se sa 12 poena razlike za Cedevitu.

 
 
 
View this post on Instagram

Nice one-handed jam by @kkcedevitazg’s @jabuka27! #ABALiga

A post shared by ABA Liga (@aba.liga) on

Kad se poegleda učinak i treća deonica pripala je gostima, a oni su i u ovom periodu kontrolisali rezultat. U ovom periodu prve poene postigao je i plejmejker odomaćeg tima Matic Rebec, dok su sa druge strane Katić i Ramljak bili veoma raspoloženi. Odličnu igru tokom čitavog dela meča u poslednjoj deonici pružio je Dragan Apić, kojeg je pratio Rit, te je razlika smanjena, ali poraz na domaćem terenu ‘pantera’ bio je neizbežan.

Kao i tokom većeg dela ove sezone najbolji u domaćem sastavu bio je Dragan Apić koji je zabeležio dabl-dabl učinak sa 25 poena i deset skokova uz neveorovatan indeks koristnosti od 43, a pratio ga je Rit sa 13 i Jeremić sa 10. U ekipi Slavena Rimca najbolji je bio kapiten tima Andrija Stipanović sa 21 poenom, uz Kuka koji je upisao 20 poena i osam skokova.

FOTO: KK FMP

ABA liga, 8. kolo

Petak

Igokea – Petrol Olimpija 115:105

Subota

FMP – Cedevita 81:95

19.00 Crvena zvezda mts – Mornar

Nedelja

17.00 Krka – Mega Bemax
19.00 Budućnost Voli – Partizan NIS

Ponedeljak

18.00 Cibona – Zadar

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter