0
Evroliga

FOTO: ABA liga / KK Budućnost Voli

ALEKSANDAR DŽIKIĆ: Sada je svima lakše, ali ovi momci su zaslužili aplauze i pre rekorda

Objavljeno: 15.11.18 u 21:34

Trener Budućnosti neposredno posle meča bio je iznenađen da je njegova ekipa oborila rekord Evrolige.

Oboren je i rekord kluba star 22 godine, što bi obradovalo svakog trenera, ali ne previše Aleksandra Džikića.

Radili smo na terenu neke stvari koje su verovatno naš limit. Na kraju smo pobedili, to je ključno. Naravno da nismo planirali da postignemo 21 trojku. Oborili smo rekord kluba iz 1996. godine sa finala Kupa Crne Gore, oborili i evroligaški rekord. Raširili smo igru, šta da radimo, to je pomoglo – rekao je Džikić posle utakmice.

Posebno je istakao Edvina Džeksona, koji je konačno odigrao na nivou koji se očekuje od njega od kako je stigao u Podgoricu.

– Važan je za nas, jer je izuzetan skorer. Ostatak tima je osetio da mu je ruka ‘vruća’. Što se tiče varijante u kojoj centar širi igru, to smo sada prinuđeni da igramo. Sve bolje izgleda kada pogađate trojke u poslednjoj sekundi, sve je lakše kad pogađaš trojke i obaraš rekorde.

– Ovi momci su zaslužili aplauze i ranije. Imamo devet igrača u rotaciji, a sledi izuzetno težak ritam mečeva: Partizan, Himki, CSKA za osam dana. Teško je, ali moramo zadržati energetski nivo. Nemamo drugu opciju – rekao je Džikić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter