0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NBA ZVEZDA ODUŠEVILA SRBIJU: Posle ‘bacanja’ srpske zastave, košarkaš Pelikansa se slikao sa našom trobojkom!

Objavljeno: 13.11.18 u 23:59

Ruku na srce, odmah po incidentu koji se dogodio pre tri godine, košarkaš se izvinio.

Podsetimo, iznerviran nakon poraza od Italije na Evrobasketu u Berlinu, izlazeći sa terena je španski reprezentativac iscepao zastavu Srbije, koja je pala na njega.

Nakon tog čina Nikola Mirotić bio je na ‘stubu srama’ u našoj zemlji, a godinama koje su usledile ovaj momak dokazao je da je bio iskren i delima to potvrdio.

– Duboko žalim zbog svoje reakcije koju sam imao po završetku utakmice, a li ni u jednom trenutku nisam shvatio da je bila zastava, a još manje zastava Srbije. Gledao sam u pod kada mi je nešto palo na lice. Nikada ne bih uvredio nijedan simbol zemlje, rekao je nakon te utakmice Mirotić.

Nakon izvinjenja koje je uputio, te kajanja zbog svog čina, Nikola Mirotić pokazao je da je prijatelj, kako Srbije, tako i srpskog naroda. Ovaj momak veliko poštovanje stekao je za vrema igranja u Čikago Bulsima od našeg naroda koji živi u ovom gradu. Kada su u pitanju donacije srpskoj crkvi i humantiranim organizaijama iz naše zemlje i tu se ‘dokazao’ momak rođen u Podgorici.

Naime, poslednjih godina centar Nju Orleans Pelikansa ponosni je promoter humanitarne organizacija ‘Srbi za Srbe’ i ‘Trojka iz bloka’. Pored toga što je redovan na turnirima koje oni organizuju širom Amerike, Mirotić je otišao korak dalje, pa je zastave ovih organizacija poneo i na utakmicu, a sve kako bi im pružio snažniju podršku.

 
 
 
View this post on Instagram

@srbizasrbe #toronto #utvojuslavubože☦️

A post shared by Nikola Mirotic (@threekola) on

– Srbi za Srbe – uvek sa zadovoljstvom podržim i pomognem dobrim ljudima koji se bore svakodnevno za one kojima je podrebna pomoć, a na žalost danas ih je puno, napisao je svojevremeno košarkaš.

Mirotić na utakmice koje igra u najjačoj ligi na svetu dolazi u majcama ove organizacije, a pravi spektakl viđen je pre nekoliko meseci kada su se on i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Alekasndar Katai pojavili na tuniru ‘Trojka iz bloka’ koji je održan u Čikagu.


Ovaj momak košarkom je počeo da se bavi u klubu ‘Džoker’ iz rodne Podgorice, a nakon što nije dobio mesto u Partizanu i Crvenoj zvezdi, otišao je 2008. godine u Real Madrid. Nakon četiri sezone u Evropi, on 2014. godine odlazi u NBA, gde je zadužio opremu Bulsa, koje je napustio ove godine i prešao u Nju Orleans. Sa reprezentacijom Španije ovaj centar osvojio je dve medalje, bronzu na Olimpijadi i zlato na Evrobasketu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter