0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO. STARSPORT

ABA LIGA: Zagorac slomio Cibose, Partizan slavio u košarkaškom klasiku

Objavljeno: 10.11.18 u 21:04

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost rezultatom 86:67 i tako došli do treće vezane pobede.

Teško da su košarkaši Cibone mogli da požele bolji početak utakmice, pošto su u utakmicu ušli sa 12 vezanih poena, pre svega zahvaljujući Markoti i Reli Rosu, nakon čega se razigrao i Ljubičić.

Prvi koš za Partiza postigao je Gegić, pridodali su poene i Zagorac, JankovićLendejl, ali je Cibona šutirala bez greške, pa je devet pogodaka bez promašaja bilo dovoljno za 23:8. No, Lendejl Pejdž su vratili domaći tim u igru, dok je Aleksej Nikolić doneo izjednačenje pred kraj prvog perioda – 23:23.

FOTO: STARSPORT

Serijom 15-0 Partizan je okončao prvu, a serijom 10-0 za ukupnih 25-0 otvorili su izabranici Andree Trinkijerija drugu četvrtinu i došli do ubedljivih 33:23, nakon minijatura Sija i Nikolića, a tek pogotkom Gilberta okončana je furiozna serija Beograđana.

Uzvratili su gosti, nakon koša Vanje Marinkovića napravili su seriju i došli do 40:36 predvođeni Bundovićem  

Ipak, preokret je sprečio Marinković trojkom, pa su igrači Partizana na poluvreme otišli uz prednost od pet poena – 45:40.

FOTO: STARSPORT

Treću četvrtinu obeležio je Zagorac. Prvo su Gegić Lendejl održavali vođstvo, ali su Reli Ros Bilinovac konstantno pretili, pa je klackalica potrajala sve dok Marinković i Pejdž nisu načeli goste, a već spomenuti Zagorac vođstvo 61:54 podigao na 69:56.

FOTO: STARSPORT

U poslednjoj deonici gosti su stali, košarkaši Partizana se dodatno razigrali, pa je prednost neprestano rasla do konačnih 86:67.

Partizanu je ovo bio treći vezani trijumf u svim takmičenjima a drugi u ABA ligi, nakon pobede nad Mega Bemaksom, pa trenutno zauzima treće mesto sa četiri pobede i tri poraza, dok je Cibona peta sa skorom 3-4.

U narednom kolu izabranici Andree Trinkijerija gostuju Budućnosti, dok Cibona dočekuje Zadar.

ABA liga, 7. kolo

Petak

Zadar – Mega 80:84

Subota

Olimpija – Crvena zvezda 60:83
Partizan – Cibona 86:67
21.00: Cedevita –  Igokea

Nedelja
19.00: Mornar – Budućnost 

Ponedeljak
18.00 FMP – Krka 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Najzanimljivija dešavanja iz sveta sporta možete pratiti i na Instagram stranici HotSporta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter