0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ITALIJAN OPET ODUŠEVIO: Trinkijeri odbio da je zbog njega bila puna dvorana Mege, pa prstom pokazao zbog čega je (FOTO)

Objavljeno: 03.11.18 u 21:10

Italijanski strateg je debitovao na klupi Partizana večeras u Sremskoj Mitrovici i prekinuo niz poraza Partizana.

Crno-beli su na gostovanju naneli prvi poraz Megi Bemaks u ABA ligi, rezultatom 81:74.

Na samoj konferenciji nakon utakmice desila se jedna zanimljiva situacija, nakon konstatacije da je zbog Trinkijerija danas bila puna dvorana u Sremskoj Mitrovici, Italijan je to odbio da prihvati i prstom pokazao na bedž u obliku Partizanovog grba na reveru i rekao – zbog ovoga je.

Međutim, Andrea Trinkijeri nije bio zadovoljan onim što je danas mogao da vidi protiv Mege.

– Ova igra nije onakva kakva je moja ideja. Ovo nije košarka, žao mi je i to sam rekao mojim igračima. Daleko smo od standarda koji moramo imati. Međutim, posle serije pobeda i ovako teškog terena, srećan sam zbog igrača, ali mora to mnogo bolje. Bili smo malo bolji u odbrani, ali je skok bio katastrofalan. Moja deca od sedam i deset godina bi bolje zagradila koš kod skoka. Međutim to je moja krivica, nisam im dobro objasnio. Treniraćemo…

Naravno, bilo je tu i pozitivnih stvari na koje je ukazao Trinkijeri.

– Zahtevan sam, to je činjenica, ali takav sam pre svega prema sebi, pa onda prema igračima. Vanja Marinković je danas bio kapiten i moramo da radimo na tome da igra kao u momentima kada se opustio na kraju. Svi su pokušali da daju doprinos. Amar Gegić je odigrao odličnu odbranu, ali je imao pet glupih faulova. Taj momak nije naučen koliko može da nam bude važan. Bondža Si je pogodio par bitnih šuteva kada se utakmica lomila, kazao je Trinkijeri, pa dodao:

– Nisam Hari Poter i nemam čarobni štapić. Posle godina uspeha, teško je biti navijač Partizana, ali moramo da ga vratimo na mesto koje za služuje. Znam ko mi može pomoći, moji igrači, ljudi u klubu i ovi fantastični navijači.

Dejan Milojević je čestitao igračima Partizana i poručio da je ponosan na svoj tim.

– Čestitam Partizanu, igrali smo loš meč, prvenstveno u napadu, a ni odbrana nije bila sjajna. Kada imate loš šut i promašite 12 bacanja teško da možete da dobijete kvalitetnog protivnika kakav je Partizan. Imali smo neke šanse, ali smo doneli pogrešne odluke. Ne mislim da moji momci nisu dali sve od sebe, jesu. Ponosan sam na ekipu koja je pokazala karakter. Želimo da nastavimo da igramo kvalitetno, čvrstu i brzu košarku. Nikome nećemo biti lak protivnik, kao što ni večeras nismo bili Partizanu.

Zapratite najbolju sportsku Instagram stranicu – HOTSPORT.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter