0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Zvezda jedini neporaženi tim na Jadranu – fenomenalna partija Ognjena Dobrića!

Objavljeno: 03.11.18 u 22:58

Crvena zvezda je za kraj današnjeg programa 6. kola ABA lige savladala Cedevitu.

Odličnu rolu imao je Ognjen Dobrić, a rezultat na kraju ovog meča bio je 94:79 za domaćina.

Cedevita je veoma loše ušla u utakmicu i tek u 4. minutu meča došla do prvih poena. Sredinom prve deonice Zvezda prelazi u dvocifreno vođstvo nakon što je Cirbes iznudio faul i domaćinu doneo rezultatsku prednost od 13:3. Džejms Bel je tih minuta bio svetla tačka igre zagrebačkog tima koji nije mogao da konsoliduje redove i za prvih deset minuta igre ubacio je samo 14 poena.

Nešto bolja igra gostiju na početku drugog kvartala, kada se trojkom Bela Cedevita primakla Zvezdi i to je gotovo jedini momenat kada je hrvatski tim mogao da uhvati priključak u ovoj utakmici. Nalet je prvo svojim poenima odbio Ognjen Dobić koji je u svega par minuta iz nekoliko akcija Zvezde doneo svom timu novi dvocifreni plus. Sredinom deonice trojko Čovića Zvezda odlazi na tada maksimalnih plus 14, a zatim je bilo i 16 razlike košem Dobrića za seriju 11:2.

Trojka Boriše Simanića naterala je Slavena Rimca da tajm-autom razbudi svoje igrače. Međutim, čini se da to i nije uspelo pošto je Zvezda ubrzo stigla do maksimalnih 18 razlike. Na ulasku u poslednji minut prvog poluvremena Zvezda je imala i 19 poena prednosti, ali je ipak Toni Perković pogodio jedan izuzetno težak šut za tri poena, pa je na velikoj pauzi rezultat bio 50:34.

FOTO: STARSPORT

Održavala je prednost Crvena zvezda i na početku drugog poluvremena, da bi konačno stigla i do plus 20 razlike preko koga drugog nego Ognjena Dobrića koji je trojkom ‘raspalio’ tribine dvorane Aleksandar Nikolić. Ponovo je pogodio trojku Dobrić za plus 21, pa zatim još jednu, treću u nizu što je bio njegov 20. poen i garantovano najbolja partija dosadašnjeg dela ove sezone.

Dosta pre završnih deset minuta bilo je jasno da će Crvena zvezda upisati i šestu pobedu ove sezone u ABA ligi. I u poslednjoj deonici je identičnom igrom Zvezda uspela da sačuva veoma ubedljivu prednost i lako izađe na kraj sa Cedevitom.

 

ABA LIGA – 6. KOLO

Petak
Igokea – FMP 74:85

Subota
Mega Bemaks – Partizan 74:81

Krka – Zadar 77:78

Crvena zvezda – Cedevita 94:79

Nedelja
17.00 Cibona – Mornar
21.00: Budućnost – Olimpija

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter