0
Evroliga

FOTO: ABA liga / KK Budućnost Voli

EVROLIGA: Prvenac Himkija, Budućnost izgubila i od Panatinaikosa – ali tesno

Objavljeno: 02.11.18 u 20:50

Danas su pobede ostvarili Himki, Panatinaikos i Real Madrid.

U 5. kolu Evrolige je Himki rezultatom 87:72 porazio Gran Kanariju, Panatinaikos je protiv Budućnosti slavio sa 72:67, dok je rezultatom 90:79 Real Madrid pobedio Žalgiris.

Himki je tako nakon četiri uzastopna poraza u Evropi na startu sezone došao do prvog trijumfa, a najviše zahvaljujući prednosti do koje je došao u drugoj deonici.

Na startu meča se igrao egal u kojem je za nijansu bolji bio domaći tim. Međutim, u drugoj deonici su se stvari drastično promenile. Španci su počeli da srljaju, gube lopte i šutiraju sa znatno manjim procentom uspešnosti. Himki je to iskoristio i na poluvreme otišao sa razlikom od 16 poena.

Odličan je Himki bio i u trećoj deonici, dok je ritam opao u poslednjih deset minuta kada je domaćin ubacio svega deset poena, ali to nije ugrozilo prednost koju je Himki već imao.

Mogla je Budućnost da napravi veliko iznenađenje i ostvari prvu pobedu u takmičenju, poput Himkija, ali je pre svega falilo iskustva šampionu Jadrana u presudnim momentima. Prvo poluvreme na veoma mali broj poena, po 31 na obe strane. Grci su u drugoj četvrtini postigli svega 13 poena, tada je Crnogorski viceprvak mogao do osetnije razlike, ali ni na toj strani nije bila znatno veća efikasnost.

U drugom poluvremenu nešto više poena na obe strane i igra koja je više odgovarala gostima koji su u finišu uspeli da prelome. Dešon Tomas je imao 14, a Joanis Papapetru 13 u pobedi Panatinaikosa, dok je Alen Omić postigao 16 za Budućnost.

Evroliga, 5. kolo:

Četvrtak

CSKA Moskva – Olimpijakos 69:65
Baskonija – Darušafaka 82:56
Fenerbahče – Bajern Minhen 88:84
Barselona – Makabi Tel Aviv 74:58

Petak

Himki – Gran Kanarija 87:72
Budućnost – Panatinaikos 67:72
Žalgiris – Real Madrid 79:90
20.45 Armani Milano – Anadolu Efes

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter