1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SADA I ZVANIČNO: Uprava Partizana prihvatila ostavku, traži se naslednik

Objavljeno: 27.10.18 u 10:16

Nakon sinoćne utakmice i poraza Košarkaški kluba Partizan više neće voditi dosadašnji trener Nenad Čanak.

Nakon što je u Beograskoj areni ekipa Zadra do prvog trijumfa u prvenstvu stigla upravo protiv crno-belih, stručnjak je podneo ostavku, koju je uprava kluba prihvatila dva sata kasnije.

Iz kluba su se zahvalili treneru koji je na toj poziciji nasledio polovinom decembra prethodne godine Miroslava Mutu Nikolića i poželeli mu puno uspeha u narednim poslovnim angažmanima.

Nenad Čanak više nije trener Partizana! Nekadašnji kapiten, asistent šefa stručnog štaba, a potom i prvi trener crno-belih, podneo je ostavku na tu funkciju, nakon poraza od Zadra. Tokom godinu dana na klupi crno-belih, Čanak je osvojio Kup Radivoja Koraća, čime je prekinut negativan niz kluba od tri sezone bez osvojenog trofeja. KK Partizan želi mu mnogo sreće i uspeha u nastavku karijere, uz poruku da je Partizan bio i biće njegova kuća i da je uvek dobrodošao, stoji u poruci Košarkaškog kluba Partizan.

FOTO: STARSPORT

Ekipa Partizana pod vođstvom ovog trenera bila je peta u ABA ligi prethodne sezone, pa im je umalo izmakao plej-of. U Superligi Srbije zauzeli su drugo mesto iza FMP-a, nakon čega su u plej-of seriji u dva meča eliminisani od crveno-belih. Čanak je ipak uspeo da donese jedan trofej crno-belima, a to je bio Kup Radivoja Koraća.

Tekuća sezona najavljivala je neki novi Partizan, pre svega zbog igara na Superkupu u Laktašima i pobede nad Cedevitom u gostima u prvom kolu regionalnog takmičenja. Ipak poraz od Mornara u hali ‘Topolica’ u Baru označio je početak kraja za Čanka i start ‘crne’ serije za ovaj klub. Kulminacija svega viđena je sinoć protiv ekipe iz Hrvatske, a naš portal najavio ko su potencijalni naslednici na klupi tima iz Humske.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter