0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HS ANALIZA: Nenad Čanak – došao kada je retko ko hteo, otišao jer je tako osetio

Objavljeno: 27.10.18 u 19:30

U prvom delu prošle sezone je klub iz Humske takođe menjao trenera, tada je stigao Nenad Čanak.

‘Šok terapija’ i prilika mladom stručnjaku koji je zamenio dosta iskusnijeg, ispostavila se kao pogodak uprave Partizana.

Nenad Čanak je u Partizan stigao sredinom decembra, a već u februaru osvojio prvi trofej za crno-bele od 2015. godine, pehar pobednika Kupa Radivoja Koraća. Navijači su se vratili na tribine, ekipa je ulila poverenje da bi konačno mogao da se prekine niz loših sezone i upravo zbog osvojenog trofeja u prošloj, ona se može nazvati pozitivnom kada se podvuče crta.

U sezoni 2016/17 je povremeno Čanak vodio prvi tim Partizana tada kao pomoćnik u stručnom štabu, a krajem prošle godine zamenio je Miroslava Nikolića posle veoma loših igara crno-belih. Uspeo je Čanak da izvuče najbolje iz igrača koje je imao na raspolaganju, međutim kao da nije imao dovoljno vremena i utakmica da obezbedi Partizanu učešće na završnom turniru ABA lige.

Letos je završena dugogodišnja misija dovođenja Radeta Zagorca, stigli su talentovani Džok Lendejl i Markus Pejdž, ali uprkos tome Partizan je veoma loše prošao na pripremnim duelima, onim u Španiji gde su crno-beli mahom gubili ubedljivo. Da je u pitanju tempiranje forme, videlo se na ABA Superkupu, a da se itekako može dosta očekivati od ovog tima, Partizan je pokazao na startu ABA lige pobedama nad Cedevitom i Olimpijom.

A onda, tri uzastopna poraza crno-belih na Jadranu. Redom Mornar, Krka i Zadar. U dosadašnjem delu prvenstva u ABA ligi su crno-beli dobili na papiru jače, a izgubili od slabijih ekipa. Ekipa je u problemu, nema onog pobedničkog mentaliteta i sigurnosti da će i kad ima ubedljiviju prednost – Partizan na kraju i slaviti.

Loša serija naterala je Nenada Čanka da dobro promisli još pre jučerašnjeg duela u Beogradskog Areni, kada se trener pozdravio sa igračima i na konferenciji poručio da je ovde kraj.

Čanak je napustio Partizan, a prema prvim informacijama na klupi bi mogli da ga zamene Aleksandar Đorđević ili Andrea Trinkijeri.

Na kraju, postavlja se pitanje o tome da li su očekivanja od Čanka bila prevelika. U svojoj prvoj sezoni tranzicije sa mesta asistenta na prvog trenera, 42-godišnji stručnjak je u vrlo teškoj situaciji prihvatio poziv Partizana, napustio nakon samo par meseci subotički Spartak i prihvatio se izazova. Osvojio trofej i napustio Partizan u momentu kada još puno toga može da se izvuče iz ove sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter