0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga / KK Budućnost Voli

DŽIKIĆ: Nisam očekivao da će biti ovako lagano; JOVANOVIĆ: Promašili smo skoro sve

Objavljeno: 22.10.18 u 21:21

Ekipa Budućnosti iz Podgorice večeras je na svom parketu savladala FMP rezultatom 79:59.

Nakon dva poraza u Evroligi ovaj trijumf je dobro došao ekipi Aleksandra Džikića.

Ipak nije bio u potpunosti zadovoljan trener ‘plavih’ nakon meča, a razlog tome su brojne povrede. Nakon što je Nikola Ivanović propustio meč protiv Makabija, večeras se nije ‘skidao’ ni Edvin Džekson, a utakmicu je zbog povrede ranije napustio Zoran Nikolić.

– Nisam očekivao ni mislio da će biti lagan posao protiv FMP. Generalno zadovoljan sam pobedom i idemo dalje. Hvala i publici koja je bila tu. Termin je takav kakav je i to zbog Evrolige, ali i pored toga bilo je dve hiljade ljudi. Hvala im i u ime igrača, počeo je Džikić, a potom se osvrnuo na zdravstveni bilten:

– Nemam u ovom momentu informacije oko povredi Nikolića. Džekson se bukvalno raspada. U pitanju je virus, a pre njega imali su ga i Ivanović i Aleksa Ilić. I Omić ima problema, a još nekoliko igrača se lomi. Virus je bukvalno prošao kroz nas.

Pred ‘plavima’ su dva veoma teška gosotovanja, Realu u Madridu i Cedeviti u Zagrebu.

– Sledi nam najlakše gostovanje. Idemo da se nadigravamo sa prvakom Evrope. Vodićemo Ivanovića, a videćemo da li će biti spreman za Cedevitu. Ako tako bude, biće super. I Džekson ide u Madrid, ali sam možda preveliki optimista. Vratila mu se temperatura. Ako ne budu igrali, igraće Gordić, Petar Popović i Eron Kraft, zaključio je Džikić.

FOTO: ABA liga / KK FMP

Trener ekipe iz Železnika, Vladimir Jovanović smatra da su njegovi igrači u duel protiv aktuelnog šampiona ABA lige ušli sa ‘previše respekta’.

– Napravili smo greške koje nismo smeli, dopustili smo Šehoviću da već u prvom poluvremenu ubaci pet trojki, iako smo znali da je najbolji šuter i da mu je glavna karakteristika izlazak iz bloka. Ubacio je tih pet otvorenih šuteva, a mi smo promašili skoro sve, a pritom imali i više izgubljenih lopti. Kad ekipa kao Budućnost dođe na 20 poena razlike teško je igrati. U nastavku smo pokazali karakter, vratili se na minus osam, ali smo ponovo nekim taktičkim odlukama dopustili da budemo ubedljivije poraženi nego što je bilo u tom trenutku, rekao je Jovanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter