0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Efes jedva protiv Himkija, Volters nije moga sam protiv moćnog Fenera

Objavljeno: 19.10.18 u 21:31

Treće kolo Evrolige spojilo je ekipe Anadlou Efesa i Himkija na otvaranju današnjeg programa i timove Žalgirisa i Fenerbahčea.

U prvom meču slavili su tesnom pobedom gosti, dok je u drugom pobedu izvojevala ekipa.

Ekipa Anadolu Efesa uspela ja da se kroz ‘iglene uši’ provuče kroz ovo gostovanje i ostvari minimalni trijumf.

Nakon ovog poraza ekipa Himkija i Budućnost iz Podgorice dele poslednje mesto na tabeli. Domaći tim bolje je otvorio meč i nakon prve deonice napravio zalihu od tri poena, koja, što će se kasnije ispostaviti nije bila dovoljna. Druga četvrtina apsolutno pripada gostima i to je trenutak koji je prelomio meč. Dobru igru Efes nastavlja i u trećoj deonici, ali domaći igrači kao da se bude u finišu. Sjajna četvrta četvrtina Himkija ipak nije bila dovoljna za pobedu. Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Aleksej Šved sa 25 ubačenih poena, što nije bilo dovoljno za pobedu večeras.

Itekako zanimljiv duel viđen je i u Kaunasu večeras. Domaći Žalgiris bio je dostojan rival ekipi Fenerbahčea koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje ovog takmičenja. Tim koji vodi Šarunas Jasikevičijus sjajno otvara meč i prednost uspeva da zadrži tokom većeg dela utakmice. Ipak pobednički menatlitet gosti pokazuju u finišu. Četvrta deonica bila je presudni trenutak utakmice gde puleni Željka Obradovića uspevaju da nametnu svoj ritam, preokrenu rezultat i utakmicu rutinski privedu kraju.

Najviše poena u domaćem sastavu zabeležio je nekadašnji igrač Crvene zvezde Nejt Volters 12, uz šest asistencija, potom Milkanis i Dejvis po 14, dok je kod gostiju najraspoloženiji bio Sloukas sa 20 poena. Naš internacionalac Marko Gudurić ubacio je osam poena, a Nikola Kalinić dva.

Evroliga, 3. kolo:

Četvrtak

CSKA Moskva – Darušafaka 79:75
Budućnost – Makabi Tel Aviv 68:78
Panatinaikos – Gran Kanarija 102:87
Barselona – Bajern Minhen 83:73

Petak

Himki – Anadolu Efes 84:85
Žalgiris – Fenerbahče 75:82
20.00 Olimpijakos – Armani Milano
21.00 Real Madrid – Baskonija

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter