0
Evroliga

FOTO:STARSPORT

EVROLIGA: Pešić ispustio pobedu u poslednjim sekundama meča

Objavljeno: 16.10.18 u 23:09

Duelom dva španska tima zatvoren je večerašnji program najelitnijeg košarkaškog takmićenja na ‘starom kontinentu’.

Nakon što su oba tima u prvom kolu zabeležila poraz, ovo je bila prilika da neko od njih popravi skor.

To je učinila ekipa Gran Kanarije koja je nakon veoma uzbudljive završnice u samom finišu slavila rezultatom 87:86.

Ekipa našeg proslavljenog stručnjaka Svetislava Pešića do prve dvocifrene prednosti na ovom meču stiže krajem uvodne deonice nakon trojke Kevina Pangosa, a svojim poenima Tomas Uertel potrudio se da ova razlika bude još veća. Međutim poćetkom druge deonice domaći tim vraća se u meč, Albert Oliver prednost je smanjio na samo pola koša. Ipak uspela je ekipa Barselone da se odbrani od ovog ‘udara’, ali nije od sledećeg koji se desio tri minuta pre odlaska na odmor kada Kristofer Evans pogađa za tri i donosi vođstvo Gran Kanaraji sa kojim se ipak nije otišlo na šauzu, jer je Oriola izjednačio rezultat do poluvremena.

Gostujuća ekipa sredinom treće deonice ponovo je uspela da da dođe do prednosti, koja je na kraju tog perioda iznosila pet poena. Najzaslužniji za to bili su Pango, Serafin i centar Ante Tomić. Na polovini četvrte četvrtine ekipa Svetislava Pešića imala je pet poena prednosti, a onda je usledilo nešto neočekivano. Kristofer Evans pogotkom za dva doveo je svoj tim na pola koša razlike, ali je Tomić ponovo održao poenima distancu. Isti igrač na nešto više od minuta do kraja doneo je i prednost domaćem timu od pola koša. Singlton je potom pogodio za dva za Bajern, a onda nakon promašaja za tri pravi faul i šalje Hanah na liniju slobodnih bacanja. Klevin Hanah pogodio je oba slobodna bacanja i time nakon triler završnice u poslednjim sekundama utkamice doneo pobedu svom timu, domaći su promašili nakon toga šut za pobedu.

U domaćem sastavu najviše poena su ubacili: Evans 19 i Hanah 14, dok su kod gostuju najraspooloženije bili Kajl Kuric sa 24 i Ante Tomić sa 18.

Utorak

Darušafaka – Budućnost 71:63

Makabi Tel Aviv – CSKA Moskva 86:89

Bajern Minhen – Panatinaikos 80:79

Gran Kanarija – Barselona 87:86

Sreda

19.00 Anadolu Efes – Žalgiris
19.45 Fenerbahče – Himki
20.45 Baskonija – Olimpijakos
21.00 Armani Milano – Real Madrid

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter