4
Evroliga

FOTO: HOTSPORT

ALEKSANDAR DŽIKIĆ: Okliznemo se četiri puta, a oni nijednom…

Objavljeno: 12.10.18 u 21:48

Budućnost je danas otvorila nastup u Evroligi porazom od Armanija iz Milana rezultatom 82:71.

Aleksandar Džikić je posle meča istakao da je Armani tim koji kažnjava svaku šansu koja im se pruži.

– Mi smo se vratili u meč, ali smo pravili neke čudne greške, okliznemo se četiri puta oni nijednom. Kad im daš šansu, oni te kazne. Imali smo i mi šanse ali nismo ih iskoristili.

– Nemam zamerki na rad ekipe, ali imam na organizaciju jednog dela u napadu, mi nemamo kvalitet da igramo bez koncepta. Slobodna igra je za vrhunske timove koji imaju puno talenta, mi to ne možemo da radimo. Moramo da znamo šta kada igramo, moramo da napravimo hijerarhiju poslednjih šuteva – izjavio je Džikić posle meča, ali i istakao probleme u odbrani.

– Odbrana ne može da bude postavljena tako da je neki igrači ne igraju, kao što i u napadu ne može da radi ko šta želi.

Zatim je rekao po par reči o pojedinim igračima iz svog tima.

– Od Omića se očekuje mnogo više energije i mnogo više čvrstine. Što se tiče Kotija Klarka on je trenutno kolatetralna šteta što u naapdu nismo onakvi kakvi hoćemo da budemo. Nije uradio dobar posao na Micovu koji je prvi plejmejker tima. Ne mogu da budem zadovoljan da na dve utakmice da nula poena. Moja je greška što mu ne napravim više situacija za poene, on odlično radi svaki trening. Nije mu svejedno on ovo veoma loše preživljava nije moguće da je preko leta zaboravio da igra košarku – poručio je Aleksandar Džikić.

Iz Podgorice – Nemanja Lazić

0
0

4 Komentara

  1. Micov plejmejker? Džikiću, ako si zaista to rekao i tako misliš, uopšte nije iznenađenje što ti ekipa izgleda, kako izgleda! Opšte rasulo, a biće još veće…

    0
    0
    Odgovori
  2. Aaaaaa mislite ako moze zvezda da igra evroligu mozemo i mi aaaa malo morgen pa tamo ne mozes da kupis sudije ko u ABA ligi

    0
    0
    Odgovori
  3. Rekao sam jos u avgustu a sad sam 100%. Raspsce se do decembra. Podele su ocigledne i ego starosedeoca je jaci od njihove svesti. Samo polako.
    Oteto prokleto!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter