1
Evroliga

FOTO: YouTube/Printscreen

ŽOFRI LOVERNJ ZA EVROLIGU: Deca u Francuskoj su maštala o Partizanu! (VIDEO)

Objavljeno: 11.10.18 u 19:20

Novi centar Fenerbahčea Žofri Lovernj ponovo je pokazao svoju veliku ljubav prema Partizanu, a evo šta je rekao za ‘elitno’ takmičenje.

Grobar do srži! Upravo to je francuski centar Žofri Lovernj. Sada već bivši NBA igrač govorio je za Evroligu o dolasku u Fenerbahče, ali je prednost imao Partizan.

– Kada sam imao 14 ili 15 godina, želeo sam da igram za Partizan. Čuo sam za ovaj tim koji nema mnogo novca, ali ima veliku armiju navijača i veliku istoriju. Tada sam počeo da pretražujem na internetu stare video snimke Partizana – rekao je Lovernj.

Kada je Partizan u Parizu 2010. godine igrao F-4 Evrolige na tribinama su bili Lovernj i Vesterman, kasnije pojačanja crno-belih.

– Kada sam imao 18 godina, Partizan je došao na Fajnal-for u Parizu i otišao sam da gledam utakmice sa Leom Vestermanom. Počeli smo da pričamo o tome kako bismo jednog dana želeli da igramo za Partizan, a nekoliko godina kasnije obojica smo to uradili – iskren je bio Francuz.

Žofri Lovernj zna kakva su očekivanja Željka Obradovića, zna šta će Srbin tražiti od njega.

– Znam kako i šta očekuje. Poznajem puno njegovih prijatelja iz Srbije i puno igrača koji su igrali za njega i oni su mi sve rekli sve o tome kako razmišlja i šta očekuje od svojih igrača. Potrebna mi je ta atmosfera koju donosi timu, on je veoma zahtevan, ali i vrlo pošten, znaš šta da očekuješ od njega, želi sve da dobije i ima velika očekivanja, ali ono što on traži od svojih igrača je uvek veoma jasan i on govori na isti način za sve, nije bitno ko si ti. U suštini, on je iskrena osoba – rekao je Lovernj.

0
0

1 Komentara

  1. Srbi znaju da uzvrate ljubav i postovanje. Bravo Lovernj i hvala za sve. Jedan si od nas. ,, nije vazno pobediti, nije vazno biti prvi, vazno je osetiti Partizan u svojoj krvi“…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter