3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

CRNO-BELO JE PONOVO U MODI: Ostoja Mijailović o Grobarima, ali i platama…

Objavljeno: 11.10.18 u 15:30

Partizan je pobedom nad Zenitom u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ istakao kandidaturu za plasman u drugu fazu Evrokupa.

Crno-belo je ponovo u modi. Posle godina mučenja Partizan je ponovo zaigrao punim sjajem. To je vratilo publiku u dvoranu, te ‘parni valjak’ opet ima šest igrača na terenu. Zadovoljstvo ne krije ni prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović.

– Godinu dana radimo na tome da se steknu uslovi da se vrate navijači na tribine, sada smo uspeli u tome. Jako je važno što Partizanova košarkaška publika ume da navija na pravi način, tačno zna kako da podigne ekipu i vrati je u meč. Slobodno mogu da kažem da niko u Evropi nema takvu publiku. Oni su naša snaga i naš pokretač. Naravno, i dalje postoji neki problemi koje moramo da rešimo, ali nadam se da ćemo uspeti – rekao je Mijailović za ‘Informer’.

Pobeda jeste bila važna, ali je nešto drugo više obradovalo prvog čoveka crno-belih.

– Naravno da sam zadovoljan, ali više od rezultata raduje me što su pokazali veliko zalaganje i borbu. Što bi se reklo, ostavili su srce na terenu i to je dalo rezultat – rekao je Mijailović.

Ipak, primarni cilj nije Evrokup, već ABA liga, tačnije šampionski prsten i plasman u Evroligu.

– Nama je svako takmičenje veoma bitno i uvek imamo visoke ciljeve. ABA liga je za nas put do cilja, plasmana u Evroligu. O utakmicama Evrokupa da ne govorim, one su važne same po sebi.

Finansije su mnogo važne, a Ostoja Mijailović je ohrabrio igrače, ali i navijače.

– Svesni smo da neke ekipe imaju puno veći budžet od Partizana, ali moramo da nađemo način da ih prevaziđemo. Nama je ova sezona veoma važna, ne samo rezultatski već i u finansijskom smislu. Reprogrami koje smo potpisali se za sada poštuju i plate se redovno dele, moramo nastaviti istim tempom. Da nemamo loše nasleđe i danak koji svakodnevno plaćamo, sigurno bismo bili mnogo uspešniji – zaključio je Mijailović.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter