0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NIKOLA JOKIĆ: Mediji nisu dobri za sport, Bogdan mi je tražio savet

Objavljeno: 21.09.18 u 13:18

Talentovani srpski košarkaš govorio je o odnosu sa ostalim igračima sa ovih prostora koji igraju u NBA ligi.

Momak koji je ponikao u ekipi Mege najmlađi je Srbin u najjačoj ligi sveta, ali njegova uloga u timu možda je i najveća od svih naših igrača.

– Da, to mi je bilo smešno kad sam pričao sa Bogdanom, on traži savete od mene. Ja mu kažem: ‘Igrao si kod najboljeg trenera u Evropi, osvajao sve, kako ja sad tebi da dam nešto?’ Čudan je osećaj. Bogdan me je baš pitao za međusezonu, a ja sam mu samo rekao da ne staje, da ne sme da stane sa radom, rekao je Jokić u intervjuu za Sport klub.

Prokomentarisao je centar Nagetsa natpise u medijima nakon njegove odluke da ne igra za reprezentaciju na poslednjih nekoliko okupljanja.

– Mislim da su mediji nešto što nije dobro u sportu… U stvari, mediji su i dobra i loša strana sporta, barem po mom mišljenju. Košarkaši treba da se pokazuju na terenu, mediji idu uz to… Ja igram košarku da bih igrao košarku, volim je, a ne da bih pričao sa medijima. Nema veze, mislim da javnost može da promeni čoveka, kao postaješ popularan, slavan… Za mene je to nebitno, kazao je on.

Isokristio je pauzu mladi igrač kako bi se posvetio konjima, ali i nekim drugim sportovima.

– Sa prijateljima i porodicom, opušteno. Konji su uvek tu, igrao sam i odbojku na pesku, volim sportsku aktivnost svake vrste. Da budem iskren, mislim čak da ovog leta više treniram – više trčim, jači su treninzi. Cilj mi je da igram više kroz kontakt, bila je mnogo gruba igra poslednjih osam-devet utakmica kada smo se borili za plej-of i pokušavam da mi to postane normalna stvar, zaključio je Jokić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter